Οικονομία

«Καλπάζει» η τιμή ρεύματος στην Ελλάδα!


Από το… μέτωπο της αγοράς ενέργειας τα νέα που έρχονται συνεχίζουν να μην είναι ευχάριστα. Η μέση τιμή χονδρικής ρεύματος στη χώρα μας εκτοξεύεται σήμερα στα 450 ευρώ ανά μεγαβατώρα, για την ακρίβεια στα 449,14 ευρώ, ενώ χθες κινούνταν στα 416,66 ευρώ.

Η υψηλότερη τιμή είναι στα 569,40 ευρώ/MWh και τη χαμηλότερη στα 287 ευρώ/MWh. Υπό αυτές τις συνθήκες και με δεδομένο ότι δεν προκύψει αποκλιμάκωση το επόμενο διάστημα, θεωρείται βέβαιο ότι θα απαιτηθεί ενίσχυση των ενεργειακών επιδοτήσεων, εκ μέρους της κυβέρνησης, προκειμένου να περιοριστεί η ζημία από την πανάκριβη ενέργεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ιδια μαύρη εικόνα υπάρχει σ’ όλη την Ευρώπη και αυτό οφείλεται κυρίως στην μεγάλη άνοδο που καταγράφουν οι τιμές του φυσικού αερίου. Το ολλανδικό συμβόλαιο φυσικού αερίου εκπλήρωσης Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκε χθες κατά 6,7% υψηλότερα στα 241 ευρώ την μεγαβατώρα.

Την ίδια στιγμή τόσο η Ρωσία όσο και ο ενεργειακός κολοσσός Gazprom προειδοποιούν και απειλούν με περαιτέρω μείωση των ροών φυσικού αερίου και εκτόξευση των τιμών τους επόμενους μήνες, εξέλιξη που θα έχει εφιαλτικές διαστάσεις για την Ευρώπη. 
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα