Διεθνή

Κάλεσμα Γάλλου ΥΠΟΙΚ στην Γερμανία για ανταπόκριση στις προτάσεις Μακρόν


Κάλεσμα στην Γερμανία απηύθυνε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, να ακολουθήσει  τις γαλλικές προτάσεις για την προώθηση της σύγκλισης στην ευρωζώνη, επισημαίνοντας πως οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες

Γερμανία και Γαλλία συμφώνησαν τον Ιούνιο στα γενικότερα πλαίσια της πιο στενής σύγκλισης, με βάση τις προτάσεις του Εμανουέλ Μακρόν, συμπεριλαμβανομένων και των σχεδίων για κοινό προϋπολογισμό ευρωζώνης.

Στόχος ήταν μέχρι το τέλος της χρονιάς να καταγραφούν οι λεπτομέρειες. Ωστόσο η Γερμανία είναι διστακτική σε βασικά σημεία, όπως στην επιβολή φόρου σε εταιρείες-κολοσσούς του διαδικτύου.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο Μπρούνο Λεμέρ, μιλώντας σε γαλλογερμανικό επιχειρηματικό συνέδριο στο Παρίσι, τόνισε ότι «ήρθε η ώρα να ανταποκριθεί η Γερμανία στις προτάσεις του Εμανουέλ Μακρόν, ήρθε η ώρα να πάρει αποφάσεις η Γερμανία για ζητήματα που αφορούν το μέλλον της Ευρώπης».

«Υπάρχει μία μόνο πρόκληση για τις επόμενες γενιές, η οποία είναι η ανοικοδόμηση της κυριαρχίας της Ευρώπης ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες του Ντόναλντ Τραμπ και την Κίνα του Σι Τζίνπινγκ», πρόσθεσε.

Ο Λεμέρ δήλωσε ότι, ειδικότερα, χρειάζεται να υπάρξει συμφωνία όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια, την ενίσχυση της τραπεζικής ενοποίησης της ευρωζώνης, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να γίνει πρόοδος και στα σχέδια για τον κοινό προϋπολογισμό.

«Αυτές οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν όχι σε έξι μήνες, αλλά σε έξι εβδομάδες», είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε επίσης ότι ησυνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ του Δεκεμβρίου θα είναι η τελευταία ευκαιρία για να αποφασίσουν για τη φορολόγηση στις εταιρείες-γίγαντες του διαδικτύου και ότι η Γαλλία δεν θα κάνει περαιτέρω παραχωρήσεις. 

Διαβάστε επίσης