Ελλάδα

Καλαμάτα: Περιέλουσε με βενζίνη τη σύζυγό του και της έβαλε φωτιά


Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Θριάσιο μια 39χρονη, την οποία φέρεται πως περιέλουσε με βενζίνη το βράδυ της Τετάρτης ο 45χρονος σύζυγός της, βάζοντάς της στη συνέχεια φωτιά.

Το περιστατικό έγινε γύρω στις 22.30, μέσα στο διαμέρισμά τους, στον 5ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Ακρίτα, στην Καλαμάτα.

Αποτέλεσμα ήταν η γυναίκα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα 2ου βαθμού, σε όλο της το σώμα, και να διακομισθεί με ασθενοφόρο αρχικά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, λόγω όμως σοβαρότητας της κατάστασής της διακομίσθηκε τελικά  στο Θριάσιο.

Η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε και στην κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού αλλά και στο σαλόνι. Στο σημείο έσπευσαν 3 Πυροσβεστικά οχήματα καθώς και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, πύραρχος, Δημήτρης Γεωργανάς.

Οι πυροσβέστες ήταν οι πρώτοι που ήρθαν αντιμέτωποι με το σοκαριστικό περιστατικό, αντικρίζοντας καμένη τη γυναίκα, σύμφωνα με το messinialive.gr, Εκείνο που αμέσως τους προβλημάτισε ήταν η έκταση που πήρε γρήγορα η φωτιά μέσα στο σπίτι, καθώς όλα πρόδιδαν πως επρόκειτο για εμπρησμό με εύφλεκτο υλικό, λόγω και της τραγικής κατάστασης στην οποία ήταν η γυναίκα, ενώ έντονη ήταν η μυρωδιά βενζίνης. Ταυτόχρονα, οι Πυροσβέστες διαπίστωσαν ότι το ρεύμα στο σπίτι ήταν κομμένο, πράγμα που δείχνει ότι το ζευγάρι αντιμετώπιζε και οικονομικά προβλήματα.

Στο διαμέρισμα έσπευσε και το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής αλλά και η Αστυνομία προκειμένου να διερευνήσουν τι ακριβώς συνέβη και αν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που φέρουν τον 45χρονο να περιέλουσε με βενζίνη τη σύζυγό του.

Σημειώνεται πως ο άνδρας μεταφέρθηκε με ελαφρύτερα εγκαύματα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, και νοσηλεύεται στη Χειρουργική, ενώ πλέον φρουρείται.  Το ζευγάρι, Αλβανικής καταγωγής, έχει δύο παιδιά στην εφηβεία, τα οποία όμως απουσίαζαν εκείνη την ώρα από το σπίτι.

Το περιστατικό πλέον διερευνάται από το Τμήμα Ασφαλείας Καλαμάτας.