Ελλάδα

Σύμμαχος των εκδρομέων ο καιρός σήμερα, αλλάζει το βράδυ της Δευτέρας


Γενικά αίθριος καιρός θα επικρατήσει σήμερα, Κυριακή σε όλη τη χώρα, ενώ προσοχή θα χρειαστεί σε ορισμένες περιοχές για τους εκδρομείς που θα επιστρέφουν τις βραδυνές ώρες της Καθαράς Δευτέρας (δείτε πρόγνωση πιο κάτω), καθώς θα υπάρχει σταδιακή αλλαγή με βροχοπτώσεις.

Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα λόγω ομίχλης τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλή για την εποχή επίπεδα.

Αττική

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με ανέμους από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν  δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα λόγω ομίχλης τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 και το βραδύ στο θρακικό έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελαχίστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα λόγω ομίχλης τις πρωινές και βραδινές ώρες. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Άνεμοι: στα βόρεια από νότιες και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το βραδύ στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελαχίστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Καθαρά Δευτέρα

Αραιές νεφώσεις θα επικρατούν την Καθαρά Δευτέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βραδύ στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.