Επιχειρήσεις

Και στους καφέδες η Coca-Cola HBC – Πήρε 30% σε ιταλική εταιρεία καφέ


Στην αγορά καφέδων επεκτείνεται η Coca-Cola HBC, συνάπτοντας συμφωνία με παραδοσιακή εταιρεία του κλάδου, στην οποία αποκτά και στρατηγική συμμετοχή 30%.

Οπως ανακοινώθηκε, η “ελληνική” Coca-Cola συμφώνησε με  την ιταλική Casa Del Caffè Vergnano (“Caffè Vergnano”) να εξαγοράσει το 30% των μετοχών της και να αποκτήσει αποκλειστικά δικαιώματα διανομής-διάθεσης των προϊόντων της σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται, εκτός Ιταλίας. Το τίμημα δεν γνωστοποιήθηκε.

Η υλοποίηση του deal θα ολοκληρωθεί στο β’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους, μετά την έκδοση των αναγκαίων εγκρίσεων από εποπτικές αρχές.

Η Casa Del Caffè Vergnano είναι μια από τις παλαιότερες εταιρείες επεξεργασίας και διανομής καφέ στην Ιταλία. Ιδρύθηκε το 1882 και μέχρι τώρα έχει διατηρήσει τον χαρακτήρα οικογενειακής επιχείρησης. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει παραδοσιακό εσπρέσο σε διάφορα μείγματα, πακέτα και μορφές όπως, καβουρδισμένο, αλεσμένο, σε κάψουλες κλπ. Πέρυσι πούλησε περίπου 7.000 τόνους καφέ σε περισσότερες από 90 χώρες παγκοσμίως.

Για την Coca-Cola HBC η συμφωνία αντιπροσωπεύει σημαντικό βήμα στη στρατηγική της, καθώς η Caffè Vergnano συμπληρώνει εξαιρετικά το χαρτοφυλάκιό της και θα τηςδώσει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει αποδοτικότερα τα δίκτυα διανομής, χονδρικής και λιανικής πώλησης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα