Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Θα μειώσουμε τον ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα εστίασης


 

«Εμείς θα μειώσουμε τον ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα κανονικά, όπως ίσχυε παλιά». Αυτή ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε πολίτη ο οποίος διαμαρτυρήθηκε ότι η επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση στα επίπεδα που ήταν επί κυβέρνησης Ν.Δ. δεν αφορά βασικά προϊόντα όπως είναι ο καφές, το τσάι και τα αναψυκτικά.

Στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψής του στην Κρήτη, με αφετηρία το πρωί το Ηράκλειο, ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στους δρόμους της πόλης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς συντοπίτες του Κρητικούς. Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, αρκετοί από τους πολίτες που του μίλησαν, του είπαν ότι για πρώτη φορά θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Μητσοτάκης τους ευχαρίστησε για τη στήριξή τους και είπε, μεταξύ άλλων, ότι για πρώτη φορά υπάρχει η βάσιμη προσδοκία το βράδυ των ευρωεκλογών «όλη η Κρήτη να βαφτεί μπλε».

Κατά την Πειραιώς, στις συζητήσεις που είχε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ήταν σχεδόν καθολικό το αίτημα να κάνει πράξη τη βασική δέσμευσή του για μείωση των φόρων και των εισφορών που έχουν πλήξει τη χώρα και ιδιαίτερα την Κρήτη, της οποία η οικονομία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό κι έχει να ανταγωνιστεί άλλους τουριστικούς προορισμούς στο εξωτερικό. Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε λέγοντας: «Θα μειώσουμε τους φόρους ώστε να μένουν περισσότερα λεφτά στην τσέπη σας».

«Να ψηφίσετε ό,τι θέλετε, αλλά να ψηφίσετε». Αυτή ήταν ή παραίνεσή του σε νέους που συνάντησε. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε και μια στάση σε μία κινητή μονάδα αιμοδοσίας. Εκεί συζήτησε με εθελοντές στρατιώτες που στελέχωναν τη μονάδα και υπογράμμισε τη σημασία που έχει «να γίνουμε - όσοι μπορούμε - εθελοντές αιμοδότες». Λίγο αργότερα, συνομιλησε με πολίτη που έχει διπλή υπηκοότητα (αλβανική και ελληνική), ο οποίος του είπε: «Η Ελλάδα είναι δεύτερη πατρίδα μου. Είμαι Αλβανός και ψηφίζω Νέα Δημοκρατία. Έχω οικογένεια και δύο παιδιά. Νόμους θέλουμε, νόμοι χρειάζονται, για να μπορέσουμε να ζήσουμε σωστα». Ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησε ότι είναι ανάγκη επιτέλους οι νόμοι που ψηφίζονται να εφαρμόζονται κατά γράμμα και δαι δεσμεύτηκε ότι με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Στη συνέχεια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης με τη στήριξη της Ν.Δ., Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, με τον οποίον συνέχισαν τον περίπατό τους στο Ηράκλειο, όπου κατέληξαν στο εκλογικό του κέντρο.