Επιχειρήσεις

Jumbo: Αύξηση 11% των πωλήσεων στο δεκάμηνο


Με αύξηση πωλήσεων περίπου 12% έκλεισε ο Οκτώβριος 2022 για την Jumbo, σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2021. Το ποσοστό αύξησης των πωλήσεων κατά την 10μηνη περίοδο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2022 ανήλθε στο 11% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «αμέσως μετά το ξέσπασμα της πληθωριστικής καταιγίδας, στην Ευρώπη, ο όμιλος Jumbo επέλεξε την στρατηγική της πολύ προσεκτικής και αυστηρής επιλογής των προϊόντων που διαθέτει στο δίκτυο του, ώστε σε κάθε περίπτωση η σχέση τιμής - ποιότητας να αποβαίνει, σταθερά και αδιαμφισβήτητα, προς όφελος του καταναλωτή. Το καταναλωτικό κοινό συνεχίζει να επιβραβεύει στην πράξη την πολιτική αυτή, όχι μόνον -κατά κύριο λόγο- στην Ελλάδα αλλά και σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται ο όμιλος».

Αναλυτικότερα, στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2022, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν αύξηση κατά περίπου 4% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2021.

Συνολικά για το δεκάμηνο του 2022, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν αύξηση κατά περίπου 13% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό δεκάμηνο.

Στην Κύπρο, οι πωλήσεις κατά τον Οκτώβριο του 2022 αυξήθηκαν κατά περίπου 24%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα συνεχίζοντας την δυναμική τους πορεία. Συνολικά οι πωλήσεις, στην Κύπρο, για το δεκάμηνο του 2022 είναι αυξημένες κατά περίπου 23%, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό δεκάμηνο.

Στην Βουλγαρία, οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά περίπου 37% τον Οκτώβριο του 2022, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Οι πωλήσεις των καταστημάτων, στη Βουλγαρία, για το δεκάμηνο του 2022 είναι αυξημένες περίπου 5% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό δεκάμηνο.

Στη Ρουμανία, οι πωλήσεις του δικτύου σημείωσαν αύξηση περίπου 21% τον Οκτώβριο του 2022, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις, στην αγορά της Ρουμανίας, για το δεκάμηνο του 2022, είναι αυξημένες περίπου 1%, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό δεκάμηνο.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Jumbo αξιοποιεί την ισχυρή οικονομική του θέση και συνεχίζει απερίσπαστα, το επενδυτικό του πρόγραμμα για το 2022-2023.

Στα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του το νέο υπερ-καταστήμα στην πόλη Sibiu, στη Ρουμανία.

Επιπλέον, τo διοικητικό συμβούλιο της Jumbo ενέκρινε στις 17.10.2022 την καταβολή έκτακτης χρηματικής διανομής ποσού 0,3850 ευρώ ανά μετοχή για το 2022. Η καταβολή της έκτακτης χρηματικής διανομής θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, μέχρι σήμερα η διοίκηση της εταιρείας υλοποίησε τη δέσμευσή της για διατήρηση της μερισματικής πολιτικής του 2021 και για το 2022 διανέμοντας συνολικά ποσό 0,77 ευρώ ανά μετοχή (μικτό) με δύο ισόποσες διανομές τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο του 2022.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα