Επιχειρήσεις

JP Morgan: Καθαρά κέρδη $8,52 δις


Καλύτερα των προσδοκιών ήταν τα καθαρά κέρδη της JP Morgan, το τέταρτο τρίμηνο το 2019, τα οποία αυξήθηκαν στα 8,52 δισ. δολάρια ή 2,57 δολάρια ανά μετοχή από τα 7,07 δισ. δολάρια ή 1,98 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 2,35 δολάρια.

Η μετοχή της JP Morgan Chase & Co σημειώνει άνοδο 1,5% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς η τράπεζα ανακοίνωσε τα κέρδη δ΄ τριμήνου που ήταν υψηλότερα των προσδοκιών, κυρίως λόγω της σταθεροποίησης στην οικονομική ανάπτυξη παγκοσμίως και της διευθέτησης ορισμένων εμπορικών ζητημάτων.

Τα συνολικά έσοδα σε δημοσιευμένη βάση αυξήθηκαν στα 28,3 δισ. δολάρια από τα 26,1 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις για 27,7 δισ. δολάρια.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους μειώθηκαν 2% στα 14,3 δισ. δολάρια αλλά υπερέβησαν τις εκτιμήσεις για 14,10 δισ. δολάρια, ενώ τα έσοδα από το corporate και investment bank αυξήθηκαν 31% στα 9,47 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 8,15 δισ. δολάρια.

"Ο Αμερικανός καταναλωτής συνεχίζει να είναι σε ισχυρή θέση και βλέπουμε τα οφέλη αυτού σε όλες τις καταναλωτικές δραστηριότητές μας", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Jamie Dimon.

Διαβάστε επίσης