Αγορές

JP Morgan: «Φθηνές» ακόμη οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών - Επιλέγει Alpha bank


1

Παρά τη μεγάλη άνοδο που σημείωσαν πέρυσι και στη διάρκεια του τελευτα΄λιου τετραμήνου, οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών παραμένουν ακόμη φθηνές σε σχέση με τις ευρωπαίκές, εκτιμά η JP Morgan.

Σε ανάλυση του ο αμερικανικός οίκος επισημαίνει ότι η ελληνική αγορά συνδυάζει σταθερή ανάπτυξη και διεύρυνση της επενδυτικής βάσης, ενώ παράλληλα διαθέτει περισσότερο εμπορεύσιμους τίτλους, προσελκύοντας μεγαλύτερη γκάμα επενδυτών.

Οι αναλυτές της JP Morgan θεωρούν την ελληνική αγορά μία από τις κορυφαίες επιλογές στην περιοχή CEEMEA (Κεντρική και Ανατολή Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), προβλέποντας ότι θα υπεραποδώσει.

Οσον αφορά τις επιλογές μετοχών στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο αμερικανικός οίκος βάζει στην πρώτη θέση της λίστας την Alpha Bank

Όπως αναφέρει για την Alpha Bank, ο στόχος απόδοσης κεφαλαίου στο 12% φαίνεται ρεαλιστικός, με τη μετοχή να βρίσκεται στο 80^ της λογιστικής της αξίας (0,8x σε όρους P/BV). ΟΙ αναλυτές επισημαίνον ότι η συμφωνία με την Unicredit προσθέτει αξία, αλλά για να επέλθει το re-rating στη μετοχή, χρειάζεται πιο διευρυμένη ευρωπαϊκή βάση επενδυτών.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα