Επιχειρήσεις

JP Morgan: Ανακοινώνεται το deal με Viva Wallet – Στην Ελλάδα ο επικεφαλής της


Ίσως και εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί η συμφωνία της JP Morgan με τη Viva Wallet που προβλέπει είσοδο του  αμερικανικού «κολοσσού» στην ελληνική εταιρεία ψηφιακής τραπεζικής και πληρωμών. Παράλληλα την Πέμπτη αναμένεται στην Αθήνα ο επικεφαλής της JP Morgan Τζέιμι Ντάιμον, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και εγχώριους επιχειρηματίες.

Η JP Morgan θα αγοράσει το 47% της Viva έναντι 700 εκατομμυρίων ευρώ, με την πλευρά Καρώνη-Αντύπα να διατηρεί το 53% και το μάνατζμεντ της επιχείρησης.

O αμερικανικός όμιλος θα αγοράσει ουσιαστικά τα μερίδια των Hedosophia (24%), οικογένειας Λάτση (13%) και Deca (10%), κατέχοντας μειοψηφικό πακέτο μετοχών, όπως έπραξε και σε άλλες αντίστοιχες επενδύσεις στο πρόσφατο παρελθόν. 

Κεντρική επιδίωξη της JPMorgan, μέσω και της εν λόγω επένδυσης, είναι να ενισχύσει μπουκέτο της με περισσότερους «financial disruptors», δηλαδή εταιρείες που χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες στο χώρο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Επιπρόσθετα η άφιξη του διευθύνοντας συμβούλου της στην Ελλάδα, σηματοδοτεί το  άνοιγμα της ατζέντας των εργασιών του  αμερικανικού επενδυτικού οίκου στη χώρα μας.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες JP Morgan