Τουρισμός

"Jazz in July festival", στο Βάμο Χανίων, 14-18 Ιουλίου


Ραντεβού στο Βάμο Χανιών έχουν οι φίλοι της τζαζ μουσικής από τις 14 έως και τις 18 Ιουλίου 2021, για το μοναδικό φεστιβάλ τζαζ στην Κρήτη, το "Jazz in July festival".

Σε αυτό το ημιορεινό χωριό του νομού Χανιών που για χρόνια έχει βάλει το δικό του λιθαράκι στα πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης, την 1η Ιουλίου άνοιξε η αυλαία του 8ου φεστιβάλ τζαζ.

Το Jazz in July festival, το μοναδικό φεστιβάλ τζαζ στην Κρήτη, θα διεξαχθεί και φέτος κανονικά από τις 14 έως και τις 18 Ιουλίου 2021, στο αμφιθέατρο «β».

Φέτος είναι ο δέκατος επετειακός χρόνος, και εκτός από το πρόγραμμα συναυλιών θα πραγματοποιηθούν και τρία σεμινάρια-εργαστήρια στα κρουστά από τους Νίκο Τουλιάτο και Simone Mongeli.
 
Το φεστιβάλ Τζαζ μουσικής στον Βάμο είναι "πασπαλισμένο" με μουσικά χρώματα από όλο το φάσμα της τζαζ σκηνής δημιουργώντας τις προϋποθέσεις να καθιερώσουν τον Βάμο και το Jazz in July festival ως τον απόλυτο τζαζ προορισμό στην Κρήτη. Πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα σεμινάρια στο site του φεστιβάλ, www.jazzinjuly.gr.
 
Ο "αρχοντικός" Βάμος, όπως συνηθίζουν να τον αποκαλούν οι κάτοικοί του, έχει δώσει ξεκάθαρο πολιτιστικό στίγμα εδώ και δεκαετίες. Τη δεκαετία του 80 γίνεται ο απόλυτος συναυλιακός προορισμός της Κρήτης και όχι μόνο. Μελίνα Μερκούρη, Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Μαρκόπουλος, αλλά και ονόματα της τότε πολιτικής σκηνής έδιναν το "παρών" στις εκδηλώσεις.

Το λιθαράκι για την είσοδο του Βάμου στα συναυλιακά δρώμενα είχε βάλει ο στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος και για πέντε καλοκαίρια, από το '82 και μετά, οι κορυφαίοι πρεσβευτές του ελληνικού τραγουδιού έδιναν κάθε χρόνο το ραντεβού τους σε ένα μαγευτικό περιβάλλον στο υψηλότερο σημείο του χωριού, περιστοιχισμένο από πεύκα. Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Μανώλης Μητσιάς, Χαρούλα Αλεξίου έδιναν ξεχωριστό χρώμα στις εκδηλώσεις.

Κανείς, από όσους έδιναν το "παρών" στα δρώμενα της εποχής, δεν μπορεί να ξεχάσει τις συναυλίες του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, όταν είχε κυκλοφορήσει το δίσκο "Φοβάμαι" το 1982 και όλος ο "Αποκόρωνας" "εσείετο" στους ρυθμούς των στίχων: «Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα