Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ηχηρή απάντηση στην τρανσφοβία - Εκδιώχθηκε η ομάδα που επιτέθηκε στη συγκέντρωση


Την συμπαράστασή τους στα δυο τρανς άτομα που δέχτηκαν το Σάββατο επίθεση από 150 ακροδεξιούς στην πλατεία Αριστοτέλους εξέφρασαν το βράδυ της Κυριακής διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα κατά της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας στην πλατεία Αριστοτέλους.

μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αλλά και άλλων οργανώσεων και συλλογικοτήτων έδωσαν δυναμικό παρών στο μέρος της επίθεσης, στέλνοντας οργισμένο μήνυμα κατά των ομοφοβικών και τρανσφοβικών επιθέσεων.

Προηγήθηκε επίθεση ακροδεξιών - Τους απώθησαν οι διαδηλωτές

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, στην αρχή της κινητοποίησης εμφανίστηκαν ομάδες ακροδεξιών που κινήθηκαν κρατώντας πυρσό προς το πλήθος.

“Περίπου 40 άτομα -σύμφωνα με πληροφορίες με ακροδεξιές πεποιθήσεις- αποπειράθηκαν να προσεγγίσουν το σημείο της συγκέντρωσης στο οποίο βρίσκονταν ήδη εκατοντάδες άτομα. Διαδηλωτές τους αντιλήφθηκαν και τους απώθησαν και τα άτομα χάθηκαν στα γύρω στενά“, αναφέρει το Voria.gr.

Η Αστυνομία πραγματοποίησε αναζητήσεις ατόμων που έκαναν την επίθεση και πραγματοποίησε 13 προσαγωγές, συμπεριλαμβανομένων και ανηλίκων, αναφέρει το thestival.gr.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα