Επικαιρότητα

Ιταλική ακτοφυλακή: Είχαμε ειδοποιήσει για τον κίνδυνο στη θάλασσα


Η ιταλική Ακτοφυλακή υπογράμμισε ότι την Τρίτη ειδοποηθηκε μέσω e-mail, για το ότι ένα αλιευτικό κινδύνευε να βυθιστεί, σε ελληνική περιοχή έρευνας και διάσωσης. 

Οπως προσθέτουν οι Ιταλοί, μέσω δορυφορικού τηλεφώνου εντόπισαν το ακριβές σημείο στο οποίο βρισκόταν η βάρκα και ειδοποίησαν την ελληνική Ακτοφυλακή.

Στα σχόλιά του ο ιταλικός τύπος επιμένει σήμερα ότι οι νέοι κανόνες της Ευρώπης για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό δεν προβλέπουν αρκετή βοήθεια με στόχο την ενίσχυση των επιχειρήσεων διάσωσης των "απελπισμένων της θάλασσας".

Μελόνι: Έμφαση στην προστασία των συνόρων

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι πάντως, συναντώντας τον Μαλτέζο ομόλογό της, υπογράμμισε ότι η ΕΕ πρέπει να συνεχίσει να δίνει έμφαση στην προστασία των εξωτερικών συνόρων, ώστε να αντιμετωπιστούν και οι δευτερογενείς προσφυγικές ροές. Σύμφωνα με τη Μελόνι είναι ανάγκη να δοθεί στήριξη στις χώρες διέλευσης, για να παταχθεί το φαινόμενο εκμετάλλευσης της παράτυπους μετανάστευσης από τους διακινητές. Η γραμμή της κυβέρνησης της Ρώμης είναι ξεκάθαρη και δεν αλλάζει.

Η ακτιβίστρια Ναουάλ Σουφί, τέλος, η οποία γεννήθηκε στο Μαρόκο και ζει από μικρή στην Σικελία, σήμανε άμεσα συναγερμό για τον κίνδυνο ναυαγίου έξω από την Πύλο. Με ανάρτησή της στο Facebook υπογραμμίζει: "Είναι αλήθεια ότι άλλες φορές μετανάστες και πρόσφυγες ήθελαν οπωσδήποτε να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ιταλία. Στην περίπτωση αυτή, όμως, στις πάνω από δέκα φορές που μίλησα μαζί τους από δορυφορικό τηλέφωνο, μου είπαν μόνο ότι ήθελαν να καταφέρουν να σωθούν, με οποιονδήποτε τρόπο και διαπίστωσα ότι ήταν κατατρομαγμένοι".

Πηγή DW

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα