Επιχειρήσεις

Ιταλία: Στο κράτος 20% της Telecom Italia


Η KKR & Co. υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με την κυβέρνηση της Ιταλίας προκειμένου να συμπεριλάβει τη συμμετοχή του κράτους στην προσφορά της ύψους 23 δισ. ευρώ για να αποκτήσει το δίκτυο της Telecom Italia, καθώς η Ρώμη πιέζει να διατηρήσει κάποιο είδος ελέγχου και επίβλεψης ενός περιουσιακού στοιχείου που θεωρεί στρατηγικής σημασίας.

Η αμερικανική εταιρεία private equity υπέγραψε μια προκαταρκτική συμφωνία με το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών που θα μπορούσε να δώσει στο κράτος έως και 20% του πρώην μονοπωλίου στην τηλεφωνία, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου.

Η ανακοίνωση σηματοδοτεί μια δεύτερη σημαντική κίνηση από την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι μετά την ξαφνική επιβολή φόρου στις τράπεζες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Οι μετοχές της Telecom Italia εκτινάθηκαν έως και 5,6% στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο, ενισχύοντας την χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας στα 6,15 δισ. ευρώ.

Οι όροι της προσφοράς για την Telecom Italia «προβλέπουν έναν αποφασιστικό ρόλο για την κυβέρνηση στον καθορισμό στρατηγικών επιλογών», ανέφερε το υπουργείο Οικονομίας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα