Αγορές

Ισχυρή άνοδος στα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια


Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ακολουθώντας τα σημαντικά κέρδη των ασιατικών αγορών.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει κέρδη 2,5%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC ενισχύεται 2%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο κατά 1,5%.

Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κερδίζει 2% ενώ ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη 1,8%.

Η συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας φαίνεται πως αξιολογείται θετικά από τους επενδυτές αν και δεν φαίνεται να γεφυρώνονται οι διαφορές ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Πεκίνο.

Άνοδο 5% καταγράφει η τιμή του αμερικανικού αργού, μετά τη συμφωνία , ενώ οι επενδυτές αναμένουν και τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ αυτήν την εβδομάδα, που αναμένεται να αποφασίσει μειώσεις στην προμήθεια του «μαύρου χρυσού».

Το Κατάρ γνωστοποίησε πως θα αποχωρήσει από τον ΟΠΕΚ τον Ιανουάριο. Όπως μεταδίδει το Reuters, η απόφαση ελήφθη καθώς η χώρα, που είναι από τους πιο μικρές του Οργανισμού αλλά η μεγαλύτερη στις εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου, αναθεωρεί τον διεθνή ρόλο της και σχεδιάζει τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της, με επίκεντρο στο φυσικό αέριο.

Στην Ευρώπη, η Ιταλία διαπραγματεύεται με την Κομισιόν τη μείωση του στόχου της για το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο 2% του ΑΕΠ, σύμφωνα με δημοσιεύματα ιταλικών εφημερίδων που επικαλούνται δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Τζιοβάνι Τρία.
 

Διαβάστε επίσης