Αγορές

Ιστορικά ρεκόρ στη Wall Street- Ανεβάζει ταχύτητα η αμερικανική οικονομία


Τα εντυπωσιακά κέρδη των αμερικανικών εταιρειών, που υπερβαίνουν κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη για το α' τρίμηνο και η "βροχή" θετικών μακροοικονομικών στοιχείων - μεγάλη αύξηση λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, ρεκόρ του δείκτη του μεταποιητικού τομέα, λιγότερες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας - δίνουν ισχυρή ώθηση στη Wall Street, όπου  Dow Jones και S&P500 καταγράφουν σήμερα νέα ιστορικά ρεκόρ.

Ο Dow Jones πήγε μέχρι τις 33.981,02 μονάδες και τώρα βρίσκεται στις 33.976, σημειώνοντας άνοδο 0,70%. Ο S&P 500 κινείται αυτή την ώρα σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, στις 4.155 μονάδες με κέρδη περίπου 0,75%.

Σήμερα η Bank of America, η Citigroup, η PepsiCo και η BlackRock ανακοίνωσαν κέρδη τριμήνου που υπερβαίνουν τις προβλέψεις των αναλυτών. Είχε προηγηθεί χθες η Wells Fargo, με κέρδη τριμήνου 7πλάσια(!) από τα περυσινά.

Θετικό καταλύτη για την αγορά αποτελούν και τα μακροοικονομικά στοιχεία, που ενισχύουν την εκτίμηση ότι η αμερικανική οικονομία ξαναμπαίνει σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης.στοιχεία για την αγορά εργασίας και τις λιανικές πωλήσεις να ξεχωρίζουν.

ΟΙ πωλήσεις λιανικής σημείωσαν άλμα 9,8% τον Μάρτιο, χάρις στις επιταγές των $1.400 που μοιράστηκαν από το κράτος σε νοικοκυριά, στο πλαίσιο του πακέτου μέτρων τόνωσης της οικονομίας, δαπάνης 1,9 τρισ. δολ. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση πωλήσεων 6,1%.

ΟΙ νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας περιορίστηκαν σε 576.000, από 769.000 την προηγούμενη εβδομάδα, υποχωρώντας κάτω από  600.000 πρώτη φορά από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Ο μεταποιητικός δείκτης της Philadelphia Fed σκαρφάλωσε τον Απρίλιο σε ρεκόρ 50ετίας(!), στις 50,2 μονάδες, από 44,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις