Επιχειρήσεις

Ισραηλινή κοινοπραξία παίρνει την ΕΛΒΟ


Προ-τελευταίο βήμα στη διαδικασία πώλησης-ιδιωτικοποίησης και αναβίωσης  της βιομηχανίας οχημάτων ΕΛΒΟ, που έχει μείνει ουσιαστικά εκτός λειτουργίας τα τελευταία χρόνια: Κοινοπραξία ισραηλινών εταιρειών που είχε καταθέσει προσφορά για εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων της ΕΛΒΟ ανακηρύχθηκε πλειοδότρια και θα κληθεί να υπογράψει σύμβαση για την μεταβίβαση τους.

Στην κοινοπραξία συμμετέχουν οι εταιρείες Naska Industries, SK Group και Plasan, που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή στρατιωτικών οχημάτων και μεταφορικών μέσων για εμπορικές και βιομηχανικές χρήσεις. Από ελληνικής πλευράς συμμετέχει ο επιχειρηματίας Αριστείδης Γλύνης.

Το τίμημα πώλησης είναι πολύ μικρό - μόλις 3 εκατ. ευρώ. Ομως το σημαντικό είναι ότι με την επαναλειτουργία των παραγωγικών εγκαταστάσεων θα δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης και θα τονωθεί η τοπική οικονομία στη Θεσσαλονίκη

Οι νέοι ιδιοκτήτες σκοπεύουν να "ζωντανέψουν" την ΕΛΒΟ, επενδύοντας σημαντικά ποσά για ανανέωση και εκσυγχρονισμό του παραγωγικού εξοπλισμού της. Σε πρώτη φάση η νέα εταιρεία θα απασχολεί περίπου 250 εργαζόμενους από το προσωπικό της ΕΛΒΟ, ενώ σε βάθος τριετίας προβλέπεται ότι θα προσληφθούν άλλοι 200.

Η πλειοδότρια κοινοπραξία θα κληθεί να  συστήσει νέα ΑΕ, στην οποία θα μεταβιβασθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της χρεοκοπημένης εταιρείας (οικόπεδα, κτίρια, παραγωγικός εξοπλισμός, πατέντες, εμπορικά σήματα κλπ)

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα