Ελλάδα

Ισπανία: Το πτώμα μωρού που ξεβράστηκε σε παραλία ήταν από ναυάγιο σκάφους με μετανάστες


Το πτώμα ενός μωρού που ξεβράστηκε σε ισπανική παραλία κοντά στην πόλη Ταραγκόνα, στη Μεσόγειο, πριν από μία εβδομάδα, είναι εκείνο ενός μικρού κοριτσιού που επέβαινε με τους γονείς του στο πλεούμενο το οποίο βυθίστηκε με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 15 άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Το κοριτσάκι, ηλικίας οκτώ μηνών, επέβαινε με τους γονείς του σε φουσκωτή λέμβο που αναχώρησε από την Αλγερία στις 21 Μαρτίου και βυθίστηκε ανοικτά των ισπανικών Βαλεαρίδων Νήσων στις 6 Απριλίου.

Αφού ανακάλυψε το πτώμα στις 11 Ιουλίου, στη Ρόντα δε Μπέρα, μια παραθαλάσσια κωμόπολη στη Χρυσή Ακτή της Ισπανίας, περίπου 200 χλμ βορειοδυτικά της Μαγιόρκα, η αστυνομία ανέλυσε δείγμα γενετικού υλικού το οποίο ταίριαζε με εκείνο μιας γυναίκας το πτώμα της οποίας ανασύρθηκε μετά το ναυάγιο.

Περιλαμβανομένου του μωρού και της μητέρας του, τα πτώματα οκτώ μεταναστών που πνίγηκαν στο ναυάγιο έχουν βρεθεί μέχρι τώρα.

Οι μετανάστες που φθάνουν στα ανατολικά παράλια της Ισπανίας, διαπλέοντας τη Μεσόγειο, συνήθως αναχωρούν από την Αλγερία. Σύμφωνα με την ισπανική ΜΚΟ Walking Borders, η διαδρομή είναι η δεύτερη πιο θανατηφόρα στη Μεσόγειο για μετανάστες την τελευταία πενταετία. Μόνο το 2022 υπολογίζεται ότι 464 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε 43 ναυάγια.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις