Αγορές

Ισορροπία δυνάμεων στο χρηματιστήριο


Ενδοσυνεδριακή ανοδική αντίδραση βρίσκεται σε εξέλιξη στο χρηματιστήριο, καλύπτοντας μέχρι στιγμής τις πρωινές απώλειες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έχει επανέλθει σε θετικό έδαφος και καταγράφει μικρά κέρδη. Η εικόνα της συνεδρίασης δείχνει ότι η αγορά μπαίνει σε φάση συσσώρευσης, αναζητώντας νέες ισορροπίες απ' όπου μπορεί να ξεκινήσει η επόμενη ανοδική κίνηση.

Εμφανής η απουσία δυναμικής, ενώ η συναλλακτική άπνοια των τελευταίων ημερών συνεχίζεται, καθιστώντας αδύνατη τη διαμόρφωση βραχυχρόνιας τάσης.  Μόλις 15,5 εκατ. ευρώ ο συνολικός τζίρος, σε τεσσερισήμιση ώρες συνεδρίασης.

Ανάλογη εικόνα και μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που ξεκίνησαν σήμερα με μικρές απώλειες και τώρα οι βασικοί δείκτες τους κινούνται με θετικό πρόσημο.

Στο αισθητή γίνεται η απουσία μεγάλων funds, που έχουν ουσιαστικά αδρανοποιηθεί από τα τέλη Ιουλίου και περιορίζονται σε σποραδικές κινήσεις αναδιάρθρωσης θέσεων.

Καταλύτες διαμόρφωσης κλίματος παραμένουν οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και οι ενδείξεις-εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, σε συνάρτηση με τις επιδόσεις του τουριστικού τομέα και την εξέλιξη βασικών δημοσιονομικών μεγεθών. Η αγορά αναμένει τώρα τα στοιχεία για το ΑΕΠ του β' τριμήνου που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα
Οσον αφορά τις επενδυτικές επιλογές, καθοριστικοί παράγοντες αποδεικνύονται τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου των εισηγμένων εταιρειών και οι διεργασίες σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Μετοχές και δείκτες

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με μικρά κέρδη. Ομως οι βασικοί δείκτες πήραν γρήγορα καθοδική κατεύθυνση, σημειώνοντας χαμηλά ημέρας περί τις 12:00. Ακολούθησε ανοδική αντίδραση ήπιων τόνων, που συνεχίζεται.

και μετά από μια μικρή πρόσκαιρη αντίδραση συνέχισαν να διολισθαίνουν. Αυτή την ώρα βρίσκονται στο κόκκινο.
 Ο Γενικός Δείκτης πήγε μέχρι +0,29% στις 919,74 μονάδες και γύρισε στο κόκκινο μέχρι -0,44% στις 912,98. Τώρα βρίσκεται στις 917,2 με ανεπαίσθητη ποσοστιαία μεταβολή.

Χωρίς ουσιαώδη μεταβολή και ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης,  στις 2.202,2 μονάδες
 Ο τραπεζικός δείκτης κερδίζει αυτή την ώρα 0,60%, έχοντας κινηθεί από +0,67% μέχρι -0,32%. Με θετικό πρόσημο Εurobank +1,2% Alpha και Πειραιώς +0,4%, Εθνική +0,2%. Στο κόκκινο Τρ. Ελλάδος -0,5% και Attica Bank -0,2%, ,

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips ελάχιστες μετοχές προηγούνται ΔΕΗ και Ελλάκτωρ με +1,5%. Ακολουθούν Coca-Cola +1,2%, Βιοχάλκο +0,7%,  ΕλβαλΧαλκόρ +0,5%.

Στο κόκκινο ΟΤΕ -2%, Μυτιληναίος, Τιτάν και Jumbo -0,8%, Σαράντης -0,6%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης