Οικονομία

ΙΣΑ: Καμία σύνταξη δεν πρέπει να μειωθεί


O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναφορικά με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο επισημαίνει ότι πάγια θέση του είναι ένα ευνοϊκότερο και δικαιότερο σύστημα για τους ασφαλισμένους.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι θα έχουν περικοπή της σύνταξης τους κατά 30%. Πάγια θέση του ΙΣΑ είναι ότι καμία σύνταξη δεν πρέπει να μειωθεί και προς αυτή τη κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί και ο αρμόδιος υπουργός.

Όπως έγινε γνωστό, ο ΙΣΑ έχει καταθέσει προτάσεις για την πλήρη κατάργηση του ποσοστού 30% της περικοπής των συντάξεων για όσους είναι συνταξιούχοι και παράλληλα συνεχίζουν να εργάζονται -μέτρο που πλήττει ειδικά τον ιατρικό κλάδο- καθώς και για τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης, ειδικά για όσους εργάζονται πάνω από 40 χρόνια και για τις εκπτώσεις στους νέους ασφαλισμένους.

Πρέπει να επισημανθεί ότι η θέση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών διαχρονικά και προς όλες τις κυβερνήσεις είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων και η δίκαιη αντιμετώπιση τους είτε είναι εργαζόμενοι είτε είναι συνταξιούχοι.