Διεθνή

Ιράν: Η αστυνομία συνέλαβε 30 άτομα «σατανιστικού δικτύου»


Οι ιρανικές αρχές συνέλαβαν 30 άτομα ως ύποπτα για συμμετοχή σε ένα «σατανιστικό δίκτυο» στη διάρκεια εκδήλωσης όπου καταναλώνονταν «οινοπνευματώδη ποτά», μετέδωσε σήμερα επίσημο μέσο ενημέρωσης, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες έχουν πραγματοποιηθεί και άλλες τέτοιες αστυνομικές έφοδοι.

Συνολικά «18 άνδρες και 12 γυναίκες» συνελήφθησαν σε μια συγκέντρωση στη βόρεια επαρχία Μαζανταράν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων FARS.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας κατέσχεσαν «οινοπνευματώδη ποτά και ναρκωτικά» και ανακάλυψαν επιτόπου «σημάδια και σύμβολα σατανισμού», ανέφερε ο Νταβούντ Σαφαριζαντέχ, αρχηγός της αστυνομίας στην επαρχία τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι μερικοί από τους συλληφθέντες προέρχονταν από άλλες επαρχίες.

Οι αστυνομικές έφοδοι, με στόχο συγκεντρώσεις που χαρακτηρίζονται «σατανιστικές» από τις αρχές, δεν είναι σπάνιες σ' αυτή τη συντηρητική χώρα. Έχουν συχνά στόχο γιορτές ή συναυλίες όπου καταναλώνονται οινοπνευματώδη, κάτι που απαγορεύεται αυστηρά στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Το Σάββατο, η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση 35 ανθρώπους στη διάρκεια παρόμοιας εφόδου στην επαρχία του Χουζεστάν (νοτιοδυτικό Ιράν).

Το Μάιο, περισσότεροι από 250 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρεις Ευρωπαίοι, είχαν συλληφθεί κοντά στην πρωτεύουσα Τεχεράνη για προώθηση του «σατανισμού».

Οι αρχές αυτής της χώρας, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι σιίτες μουσουλμάνοι, έχουν στο παρελθόν χαρακτηρίσει «σατανιστικές» συγκεντρώσεις συναυλίες ροκ και χέβι μέταλ μουσικής.

πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Ιράν