Αγορές

Ήπιες διακυμάνσεις με αρνητικά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές


Επιφυλακτικοί είναι οι επενδυτές στην Ευρώπη για την παγκόσμια οικονομία και τα νέα δεδομένα στις αμερικανοκινεζικές εμπορικές συνομιλίες μετά την επιβολή από τις ΗΠΑ των νέων δασμών.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,31% στις 12.023 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται σταθεροποιητικά γύρω από τις 7.202 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC πέφτει 0,14% στις 5.320 μονάδες.. Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ΜΙΒ στο Μιλάνο υποχωρεί κατά 0,34% στις 20.806 μονάδες όπως και στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ χάνει 0,2% στις 9.099 μονάδες, όπως επίσης και ο ευρωπαϊκό δείκτης Eurostoxx50 που υποχωρεί 0,16% στις 3.355 μονάδες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ πιθανόν να συναντηθούν στη σύνοδο της G20 στην Ιαπωνία στο τέλος του Ιουνίου και να συνομιλήσουν για θέματα που αφορούν το εμπόριο, δήλωσε ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κάντλοου.

Ο Τραμπ απαίτησε από την Κίνα να κλείσει μια διμερή συμφωνία για το εμπόριο με την κυβέρνησή του «τώρα», διαμηνύοντας στο Πεκίνο ότι θα βρεθεί αντιμέτωπο με «πολύ χειρότερη» κατάσταση εάν η διαπραγμάτευση συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας που προεξοφλεί ότι θα εξασφαλίσει στον Λευκό Οίκο.

Διαβάστε επίσης