Αγορές

Ήπιες διαφοροποιήσεις στη Wall


Με μικτά πρόσημα έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε ήπιες διαφοροποιήσεις, ενώ «περισσότερα θετικά στοιχεία θα έδιναν μεγαλύτερη ώθηση στη Fed για να μειώσει τα επιτόκια», όπως τόνισε, στην ομιλία του στο Κογκρέσο, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζερόμ Πάουελ. Ο ίδιος, συμφωνα με το Reuters, ανέφερε: «Μετά από μια περίοδο όπου δεν υπήρχε πρόοδος προς τη μείωση του πληθωρισμού κοντά στον στόχο του 2% στην αρχή της χρονιάς, οι πιο πρόσφατες μηνιαίες μετρήσεις έχουν δείξει περαιτέρω ήπια πρόοδο». «Περισσότερα θετικά στοιχεία θα ενίσχυαν την αυτοπεποίθησή μας ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς το 2%», είπε. Ο επικεφαλής της Fed σημείωσε ότι το επίπεδο αυτό εξακολουθεί να είναι χαμηλό αλλά επισήμανε ότι δεδομένης της προόδου που έχει σημειωθεί στο μέτωπο του πληθωρισμού και στην εξισορρόπηση της αγοράς εργασίας τα τελευταία δύο χρόνια, «ο υψηλός πληθωρισμός δεν είναι το μοναδικό ρίσκο που αντιμετωπίζουμε». Κλέινοντας, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως η διατήρηση της νομισματικής πολιτικής σε πολύ περιοριστικά επίπεδα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να αποδυναμώσει υπέρ του δέοντος την οικονομία και την απασχόληση.

Η BP ανακοίνωσε ότι περιμένει απομείωση έως και 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο, ενώ έκανε λόγο και για χαμηλότερα περιθώρια διύλισης.

Σήμερα, κόμβος παραγωγής πετρελαίου στο Τέξας υπέστη ζημιές από την καταιγίδα Μπέριλ.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 39,292.04 μονάδες, με πτώση 0.13%.    

Παράλληλα, ο S&P 500  έφτασε στις 5,577.03 μονάδες, όντας σχεδόν αμετάβλητος.

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 18,430.56 μονάδες, με άνοδο 0.15%.    

Ο χρυσός spot ενισχύθηκε 0,2% στα 2.363,64 δολάρια ανά ουγγιά.

Στο πετρέλαιο, τα futures του αργού Brent έπεσαν 1,09 δολάρια ή 1,3%, στα 84,66 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το WTI διολίσθησε 92 σεντς ή 1,1%, όντας στα 81,41 δολάρια.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα