Αγορές

Ήπια πτώση και «αναιμικός» τζίρος στο ΧΑ


Ήπιες πτωτικές και «αναιμικός» τζίρος επικρατεί στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με τους επενδυτές να προχωρούν σε περιορισμένης έκτασης ρευστοποιήσεις. 

Επιφυλακτικότητα και αναζήτηση κατεύθυνσης είναι τα χαρακτηριστικά που διαμορφώνουν το κλίμα και στις διεθνείς αγορές, όπου η νομισματική πολιτική των Κεντρικών Τραπεζών αλλά και οι ανησυχίες για επιβολή νέων lockdown στην Κίνα, τίθενται υπό αξιολόγηση.

Στα ραντάρ των επενδυτών της χρηματιστηριακής αγοράς βρίσκεται ο προϋπολογισμός που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή. Αυτός προβλέπει ισχυρή επιβράδυνση της οικονομίας την επόμενη χρονιά, η οποία, όμως, θα βρίσκεται μακριά από το υφεσιακό πεδίο. Για το 2022 το ΥΠΟΙΚ αναθεωρεί ανοδικά την εκτίμησή του σε σχέση με το προσχέδιο του Οκτωβρίου, ενώ σημαίνουσα είναι η πρόβλεψη για τον επίμονο-όπως αποδεικνύεται-πληθωρισμό που διατηρηθεί σε σχετικώς υψηλά επίπεδα την επόμενη χρονιά.

Στο ΧΑ, ο Γενικός δείκτης βρίσκεται κάτω και σήμερα κάτω από τις 890 μονάδες, για την ακρίβεια κινείται τώρα στις 887,01 με απώλειες 0,32%, ενώ ο τζίρος είναι ιδιαιτέρως περιορισμένος και διαμορφώνεται στα 6,96 εκατ.ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί 0,89% στις 620 μονάδες, με το σύνολο των τραπεζικών μετοχών να καταγράφουν αρνητικό πρόσημο. Η μετοχή της Eurobank «πέφτει» κατά -1,38%, της Alpha κατά -0,96%, της Εθνικής κατά -1,32% και της Πειραιώς -1,38%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κινείται πτωτικά οριακά πτωτικά κατά 0,2, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλοποίησης κερδίζει 0,11%. Η μετοχή της Motor Oil υποχωρεί κατά -2,35%, της ΔΕΗ κατά -1,09 και του ΟΠΑΠ κατά -1,02%.. Στο αντίποδα η μετοχή της Jumbo ενισχύεται κατά 0,96% και της Τερνα Ενεργειακή κατά 0,69%.

Συνολικά 39 μετοχές κινούνται ανοδικά, 54 πτωτικά και 72 παραμένουν αμετάβλητες.

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Αρνητικά πρόσημα στο άνοιγμα στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να ανησυχούν για την πορεία των οικονομιών από την αύξηση των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,457%, όπως στο Λονδίνο ο FTSE100 πέφτει οριακά 0,07% και στο Παρίσι ο CAC40 κινείται χαμηλότερα 0,19% 


Στον ευρωπαϊκό νότο,ο ΜΙΒ στο Μιλάνο υποχωρεί 0,98%, ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ ανεβαίνει 0,15%
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα