Αγορές

Ήπια διόρθωση στο χρηματιστήριο με το βλέμμα στην ΕΚΤ


Εν μέσω επιδείνωσης του κλίματος στις διεθνείς αγορές και εν αναμονή των ανακοινώσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια, το χρηματιστήριο βρίσκεται σε τροχιά ήπιας διόρθωσης μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί.

Επιφυλακτικότητα και στοχευμένες κινήσεις επικρατούν στην αγορά, που έχει στραμμένο το βλέμμα της στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΚΤ. Η Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, αλλά αυτό που περιμένουν αγορές και επενδυτές, είναι οι δηλώσεις Λαγκάρντ αναφορικά με τις προθέσεις της ΕΚΤ για το χρονικό διάστημα μείωσης των επιτοκίων, με τον Ιούνιο να παραμένει το πιθανότερο σημείο εκκίνησης.

Tα υψηλά 12μήνου και 13ετίας παραμένουν επόμενος βασικός στόχος για το ΧΑ, απουσιάζει όμως η δυναμική που θα διευκόλυνε την επίτευξη του.

Στις ευρωαγορές επικρατούν μικτά πρόσημα με τους επενδυτές να εστιάζουν στον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και στις κινήσεις των τραπεζών, κυρίως της ΕΚΤ, για τις μειώσεις των επιτοκίων.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ανεβαίνει 0,11% , όπως στο Λονδίνο ο FTSE100 κερδίζει 0,09%, ενώ στο Παρίσι ο CAC κινείται 0,05% χαμηλότερα 
Στον ευρωπαϊκό νότο ο ΜΙΒ στο Μιλάνο κερδίζει 0,27%, ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ διολισθαίνει 0,02%.

Μετοχές και δείκτες

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 1.413,63 μονάδες σημειώνοντας πτώση -0,47%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 30,49 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό -0,21%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό -0,56%. O τραπεζικός δείκτης κινείται πτωτικά -0,61%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Τιτάν (+0,76%), της Μυτιληναίος (+0,73%) και της Σαράντης (+0,53%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (-1,11%), της Εθνικής (-0,85%), του ΟΛΠ (-0,76%) και της Πειραιώς (-0,66%).

Ανοδικά κινούνται 40 μετοχές, 56 πτωτικά και 19 παραμένουν σταθερές.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις