Διεθνή

ΗΠΑ: Από "κόσκινο" οι τηλεφωνικές συνομιλίες του Τραμπ


 Oι πολιτικοί αντίπαλοι του Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύουν να επεκτείνουν  την έρευνα σχετικά με το κατά πόσο ο πρόεδρος αποκάλυψε κρατικά μυστικά της χώρας του σε ξένους ηγέτες, κατά τη διάρκεια συναντήσεων του.
Οι Δημοκρατικοί βουλευτές ζητούν να αποκτήσουν πρόσβαση στις συνομιλίες του Τραμπ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Θέλουν να διαπιστώσουν "από πρώτο χέρι"  αν οι διεθνείς επαφές του Τραμπ συνιστούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια, επειδή ο πρόεδρος ηθελημένα ή αθέλητα δίνει  στους συνομιλητές του πληροφορίες πληροφορίες για την αμερικανική άμυνα.
Ο Δημοκρατικός Άνταμ Σμιθ, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών δήλωσε σήμερα ότι το Κογκρέσο είναι αποφασισμένο να αποκτήσει πρόσβαση στις τηλεφωνικές συνομιλίες τουΤραμπ με τον Πούτιν και με άλλους ξένους ηγέτες.
Ο Σμιθ δήλωσε ότι οι Δημοκρατικοί θα εξετάσουν αν ο Τραμπ σκόπευε να κρατήσει κρυφό το τι ειπώθηκε στις συνομιλίες αυτές. Μιλώντας στο NBC  είπε ότι "το πρωτεύον είναι η προστασία της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ. Πρέπει να δούμε αν οι συνομιλίες του προέδρου Τραμπ  με άλλους ξένους ηγέτες και κυρίως με τον πρόεδρο Πούτιν  υπήρξε διαρροή πληροφοριών που αποδυναμώνουντην ασφάλεια μας και αν αυτές οι διαρροές εξυπηρετούσαν την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ".

Διαβάστε επίσης