Διεθνή

ΗΠΑ: Νέα μέτρων κατά των υπαλλήλων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που δεν έχουν εμβολιαστεί


Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες στις ΗΠΑ προετοιμάζονται για τη λήψη σκληρών μέτρων κατά των υπαλλήλων τους που δεν έχουν εμβολιαστεί στο πλαίσιο εφαρμογής του εκτελεστικού διατάγματος υποχρεωτικού εμβολιασμού του προέδρου Τζο Μπάιντεν για τους υπαλλήλους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, σύμφωνα με τη διαδικτυακή εφημερίδα πολιτικών ειδήσεων The Hill.

Μερικές υπηρεσίες προγραμματίζουν την αποστολή επιστολών προειδοποίησης για το ενδεχόμενο αναστολής της εργασίας των υπαλλήλων που δεν συμμορφώθηκαν με την προεδρική εντολή. Αρκετές υπηρεσίες προετοιμάζονται επίσης για απολύσεις των υπαλλήλων τους που παραμένουν ανεμβολίαστοι, αν και τέτοιες κινήσεις θα γίνουν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Τα ποσοστά συμμόρφωσης των υπαλλήλων είναι υψηλά στις υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, με τις ίδιες υπηρεσίες να αναφέρουν ότι δεν αναμένουν οι αναστολές εργασίας ή οι απολύσεις να προκαλέσουν προβλήματα στη λειτουργία τους.

Ο Λευκός Οίκος ενημέρωσε το Νοέμβριο τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να μην προχωρήσουν στη λήψη σκληρών μέτρων μέχρι την έλευση της νέας χρονιάς και να επικεντρώσουν την προσοχή τους στην εκπαίδευση και στο συμβουλευτικό έργο για όσους από τους υπαλλήλους τους δεν είχαν συμμορφωθεί με την προεδρική εντολή για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19.

Τώρα, το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού των ΗΠΑ (OMB) ανακοινώνει ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες μπορούν να προχωρήσουν με την εφαρμογή πιο αυστηρών μέτρων κατά την κρίση τους.

«Οι υπηρεσίες εξακολουθούν να κινούνται μπροστά με τη διαδικασία, συμπεριλαμβανομένης και της λήψης σταδιακών πειθαρχικών μέτρων, αν αυτό κριθεί αναγκαίο», σύμφωνα με σχετική δήλωση εκπροσώπου του OMB.

Η προεδρική εντολή για τον εμβολιασμό των ομοσπονδιακών υπαλλήλων αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της αντίδρασης του Μπάιντεν για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊου.

Η σχετική προθεσμία για τη συμμόρφωση των ομοσπονδιακών υπαλλήλων έληξε στις 24 Νοεμβρίου, όταν ποσοστό 92% των 3,5 εκατομμυρίων υπαλλήλων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της COVID-19.

πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα