Διεθνή

ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για περισσότερα όπλα στην Ουκρανία


Την ώρα που οι μάχες μαίνονται στο Ντονμπάς και οι ουκρανικές δυνάμεις οπισθοχωρούν, οι ΗΠΑ προσπαθούν να κινητοποιήσουν το ΝΑΤΟ και τις συμμαχικές χώρες της Δύσης για την αποστολή πρόσθετου πολεμικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, ώστε να είναι σε θέση να αποκρούσει την τελική επίθεση.

Στην αμερικανική αεροπορική βάση του Ράμσταϊν στη Γερμανία συναντώνται σήμερα αξιωματούχοι των χωρών-μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, καθώς και εκπρόσωποι άλλων 15 χωρών της Δύσης. Αντικείμενο συζητήσεων θα είναι ο συντονισμός της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, που θα περιλαμβάνει βαρύ οπλισμό, πυρομαχικά και οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

«Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες», δήλωσε ο Αμερικανός στρατηγός Μαρκ Μάιλι. «Πρέπει να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία, ώστε να σημειώσει επιτυχίες στο πεδίο των μαχών. Αυτός είναι ο βασικός στόχος αυτής της συνόδου».

Εντονες αντιδράσεις εκδηλώνονται από ρωσικής πλευράς. Η Μόσχα θεωρεί πλέον ότι το ΝΑΤΟ διεξάγει πόλεμο εναντίον της Ρωσίας «δι αντιπροσώπων», και προειδοποιεί για τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις