Τουρισμός

ΗΠΑ: Η Disneyland σχεδιάζει να ανοίξει για το κοινό έως τα τέλη Απριλίου


Την αισιοδοξία του ότι του το θεματικό πάρκο της Disneyland ίσως μπορέσει να ξανανοίξει για το κοινό έως τα τέλη Απριλίου εξέφρασε ο γενικός διευθυντής του ομίλου Disney.

Την αισιοδοξία αυτή επιτρέπει η χαλάρωση των υγειονομικών περιορισμών που αποφάσισαν οι αρχές της Καλιφόρνια έπειτα από τη μείωση των κρουσμάτων Covid-19 στην πολιτεία.

«Ελπίζουμε ότι η κατάσταση θα συνεχίσει να βελτιώνεται και θα είμαστε σε θέση να ξανανοίξουμε τα πάρκα μας στους επισκέπτες, με περιορισμένη χωρητικότητα, έως τα τέλη Απριλίου. Ελπίζουμε να επικοινωνήσουμε μια ημερομηνία για το άνοιγμα εντός των επόμενων εβδομάδων», δήλωσε ο Μπομπ Τσάπεκ, γενικός διευθυντής του κολοσσού στον τομέα της ψυχαγωγίας.

Η Καλιφόρνια ανακοίνωσε πριν μία εβδομάδα περίπου πως στη Disneyland και στα άλλα θεματικά πάρκα, τα οποία παραμένουν κλειστά εδώ και έναν χρόνο εξαιτίας της πανδημίας, θα μπορούσε να επιτραπεί να ανοίξουν εκ νέου από την 1η Απριλίου, εάν η κομητεία στην οποία εντάσσονται δεν κατατάσσεται πλέον στη «μωβ ζώνη», το υψηλότερο επίπεδο κινδύνου, σύμφωνα με τα κριτήρια στην πολιτεία αυτή.

Η κομητεία Όραντζ, όπου βρίσκεται η Disneyland, βρίσκεται ακόμη στη «μωβ ζώνη», όμως θα μπορούσε να περάσει σε κατώτερο επίπεδο (στο κόκκινο) σε λίγες εβδομάδες.

Η χωρητικότητα, εντούτοις, των πάρκων που βρίσκονται στην «κόκκινη ζώνη» θα είναι περιορισμένη, στο 15% του συνηθισμένου επιπέδου και μονάχα οι κάτοικοι της Καλιφόρνια θα μπορούν στην αρχή να έχουν πρόσβαση εκεί, βάσει την κριτηρίων που καθορίζουν οι αρχές της Καλιφόρνια.

Ο Μπομπ Τσάπεκ, ο οποίος παρενέβη κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνεδρίασης των μετόχων της Disney, εξήγησε πως οι προετοιμασίες για την επαναλειτουργία της Disneyland απαιτούν χρόνο και πιθανόν δεν θα έχουν ολοκληρωθεί την 1η Απριλίου.
Αυτό θα απαιτούσε, μεταξύ άλλων, «να επιστρέψουν στην εργασία τους περισσότεροι από 100.000 υπάλληλοι που βρίσκονταν σε αναστολή» από την αρχή της πανδημίας και να «εκπαιδευτούν στο να εργάζονται τηρώντας τις νέες απαιτήσεις στην πολιτεία της Καλιφόρνιας», εξήγησε.

Διαβάστε επίσης