Διεθνή

ΗΠΑ: Ερευνα για τεχνικό πρόβλημα σε μοντέλο της Airbus


Σοβαρό τεχνικό κατασκευαστικό πρόβλημα ενδέχεται να παρουσιάζει το μοντέλο A220 της Airbus,καθιστώντας τα αεροσκάφη αυτά μη ασφαλή.

Eρευνα που διεξάγεται στις ΗΠΑ σχετικά με μία σειρά προβλημάτων στη λειτουργία των κινητήρων των Α220 εξετάζει αν ελαττώματα του λογισμικού με το οποίο λειτουργούν οι κινητήρες, είχαν ως συνέπεια την πρόκληση προβλημάτων.

Η αεροπορική εταιρία Swiss καθήλωσε ι για περισσότερες από 24 ώρες (15 Οκτωβρίου) τον στόλο Α220 που διαθέτει, μετά το τρίτο περιστατικό αεροσκάφους που αναγκάστηκε να διακόψει την πτήση του και να προσγειωθεί, λόγω σοβαρής βλάβης στον κινητήρα του.

Η εταιρεία που κατασκεύασε τους κινητήρες των A220, η Pratt & Whitney ζήτησε να ελεγχτούν όλοι οι κινητήρες του συγκεκριμένου μοντέλου αεροπλάνων.

Οι διερευνητές επικεντρώνουν την προσοχή τους στην εκδοχή σύμφωνα με την οποία  μία αναβαθμισμένη έκδοση του λογισμικού των κινητήρων, η οποία άρχισε να χρησιμοποιείται πρόσφατα,  προκάλεσε την δυσλειτουργία των κινητήρων.

Τα αεροσκάφη Α220 που χρησιμοποιούν αυτούς τους κινητήρες συνεχίζουν τις πτήσεις. Ομως η  Airbus και η Pratt & Whitney ενημέρωσαν τους πιλότους να μην ωθούν τις μανέτες ισχύος των κινητήρων σε ποσοστό μεγαλύτερο από 95% της μέγιστης ισχύος τους, όταν πετούν σε ύψη μεγαλύτερα από τα 29.000 πόδια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα