Επιχειρήσεις

ΗΠΑ: Ελέγχοι της για τη χορήγηση πιστοποιητικού καταλληλότητας στα 787 Dreamliner


Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ότι θα πραγματοποιήσει τελικούς ελέγχους στο νέο αεροσκάφος Boeing 787 Dreamliner και δεν θα επιτρέψει στην κατασκευάστρια εταιρία να προχωρήσει σε επικύρωση της πλοϊμότητας των αεροσκαφών της από μόνη της.

Η FAA ανακοίνωσε ότι ενημέρωσε την Boeing για την απόφαση αυτή επιδιώκοντας να πειστεί ότι «ο ποιοτικός έλεγχος της Boeing και οι διαδικασίες παραγωγής οδηγούν στη σταθερή παραγωγή των αεροσκαφών 787 σύμφωνα με τους κανόνες σχεδίασης και κατασκευής που έχει θεσπίσει η FAA».

Η Boeing ανακοίνωσε ότι «θα συνεχίσει να εργάζεται με διαφάνεια μέσω των λεπτομερών και αυστηρών διαδικασιών της FAA… Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την FAA για να διασφαλίσουμε ότι εκπληρώνουμε τις προσδοκίες τους, αλλά και όλες τις πρακτικές απαιτήσεις που έχουν τεθεί».

Η Boeing ανέστειλε τις παραδόσεις των αεροσκαφών 787 στα τέλη Μαΐου, μετά την εκδήλωση ανησυχιών από την FAA σχετικά με την μέθοδο επιθεώρησης που πρότεινε η κατασκευάστρια εταιρία.

Οι παραδόσεις των αεροσκαφών εξακολουθούν να παραμένουν σε αναστολή, καθώς οι εποπτικές αρχές αξιολογούν τις επισκευές, ενώ πραγματοποιούν επιθεωρήσεις. Οι παραδόσεις αναμένεται ότι θα παραμείνουν παγωμένες για κάποιους μήνες.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Υποδομών της Βουλής των Αντιπροσώπων Πίτερ ΝτεΦάζιο σχολίασε θετικά τις κινήσεις της FAA «για την υλοποίηση των απαραίτητων βημάτων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια του επιβατικού κοινού». Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η επιτροπή διερευνά την παραγωγή, αλλά και τον τρόπο κατασκευής των 787.

Το πρόγραμμα του 787 παραμένει σε χαμηλούς ρυθμούς παραγωγής, ενώ αναμένεται η σταδιακή επιστροφή του στην παραγωγή πέντε αεροσκαφών τον μήνα, όπως ανακοίνωσε η Boeing.

Η Boeing ανακοίνωσε την καταβολή αποζημιώσεων 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για καθυστερήσεις στις παραδόσεις αεροσκαφών, αλλά και για σχετικούς συμβιβασμούς που επιτεύχθηκαν με πελάτες της, αλλά και ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για την κάλυψη έκτακτου κόστους παραγωγής, σχετικά με προβλήματα στη διαδικασία παραγωγής των αεροσκαφών, αλλά και σχετικές επισκευές και επιθεωρήσεις για το αναφερόμενο αεροσκάφος, που έχει υψηλό ποσοστό χρήσης συνθετικών υλικών στην παραγωγή του.

Η τιμή των μετοχών της Boeing αυξήθηκε χθες, κατά 3,7%.

πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα