Οικονομία

ΗΠΑ: Εφικτό θεωρεί η Πελόσι ένα πακέτο στήριξης πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου


Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσυ Πελόσι, δήλωσε ότι ήταν ακόμα εφικτή η συμφωνία για ένα πακέτο στήριξης λόγω της πανδημίας πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Ωστόσο, όπως τόνισε, εναπόκειται στον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να ενεργήσει εάν θέλει να ολοκληρώσει σύντομα μια συμφωνία για οικονομική ανακούφιση .

Η Πελόσι, σε συνέντευξή της στο MSNBC, είπε ότι ήλπιζε ότι η κυβέρνηση Τραμπ ήταν στα πρόθυρα να δεχτεί την ανάγκη ενός πακέτου με μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 και ότι εξακολουθεί να είναι αισιόδοξη ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία.

Επειτα από εβδομάδες σχοινοτενών διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο κομμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου, οι συνομιλίες για το νέο πακέτο στήριξης της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο είχαν περιέλθει σε πλήρες αδιέξοδο.

Εντούτοις, η Πελόσι είχε δηλώσει πως, ναι μεν οι διαφορές παρέμειναν με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ για ένα ευρύ πακέτο οικονομικής βοήθειας κατά του κορωνοϊού, αλλά ήταν αισιόδοξη για το ενδεχόμενο ψήφισης ενός νομοσχεδίου πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών.

Ο Λευκός Οίκος έχει προτείνει τη χορήγηση ενός οικονομικού πακέτου ύψους 1,8 τρισ. δολαρίων για να βοηθήσει τους Αμερικανούς που αγωνίζονται με τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορονωϊού. Η Πελόσι θεωρεί ότι η πρόταση αυτή υστερεί σε μία σειρά προβλέψεων: μεταξύ αυτών και η λήψη μέτρων για τη φορολογία των φτωχών ανθρώπων, τη χορήγηση βοήθειας στις πολιτειακές κυβερνήσεις και τις τοπικές διοικήσεις, την προστασία των εργαζομένων, αλλά και τη χορήγηση βοήθειας για την καταβολή ενοικίου.

Η ίδια επέμενε στο αίτημά της για χορήγηση βοήθειας οικονομικού ύψους 2,2 τρισ. δολαρίων.

Ετικέτες ΗΠΑ