Διεθνή

ΗΠΑ: Ακαρπες έρευνες για διαρροή απόρρητων εγγράφων


Αλυτο μυστήριο παραμένει για τις αμερικανικές αρχές η μαζική διαρροή εγγράφων του Πενταγώνου, που αφορούν ζητήματα άμυνας, στρατηγικού σχεδιασμού, διεθνών σχέσεων - αλλά και κατασκοπείας σε βάρος συμμαχικών χωρών.

Πληροφορίες σχετικά με τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία, τη σχεδιαζόμενη αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων, τον χειρισμό προβλημάτων στη Μέση Ανατολή κλπ, κυκλοφορούν πλέον στο διαδίκτυο εν είδει... φέιγ βολάν, προκαλώντας εντάσεις και προβλήματα στις σχέσεις με τρίτες χώρες. 

Τα έγγραφα περιέχουν μεταξύ άλλων λεπτομέρειες που σχετίζονται με την αεράμυνα της Ουκρανίας, την ισραηλινή υπηρεσία κατασκοπείας Μοσάντ, την Κίνα, την Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η διαρροή έγινε από Αμερικανούς, δεδομένου ότι πολλά από αυτά τα έγγραφα βρίσκονταν μόνο σε αμερικανικά χέρια, δήλωσε στο Reuters ο Μάικλ Μαλρόι, πρώην ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η έρευνα βρίσκεται στα αρχικά της στάδια και όσοι την διεξάγουν δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να βρίσκονται φιλορώσοι πίσω από τη διαρροή, η οποία θεωρείται ως μία από τις σοβαρότερες παραβιάσεις ασφαλείας από τότε που περισσότερα από 700.000 έγγραφα, βίντεο και διπλωματικά τηλεγραφήματα εμφανίστηκαν στον ιστότοπο WikiLeaks το 2013.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα