Οικονομία

ΙΟΒΕ: Άνοδος της ανεργίας και υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής το Μάιο


 Άνοδος της ανεργίας τον Μάιο του 2021, ύστερα από οκτώ μήνες συνεχούς μείωσης, οριακή βελτίωση οικονομικού κλίματος τον Ιούνιο και υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης καθώς και ήπια εξασθένιση των επιχειρηματικών προσδοκιών στη Βιομηχανία, στις 105,3 μον. τον Ιούνιο από 110 μον. τον Μάιο είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που επισημαίνονται στο μηνιαίο δελτίο για τη βιομηχανία που εκπονεί το ΙΟΒΕ.

Μεταξύ άλλων επισημαίνεται η υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής 4,7% τον Μάιο σε σύγκριση με τον Απρίλιο και η σημαντική άνοδος 13,9% (yo-y) στην Ελλάδα.  Αισθητή είναι και η ενίσχυση των εξαγωγών βιομηχανίας 35,8% τον Απρίλιο (y-o-y) όπως και η αύξηση του εμπορικού ελλείμματος στα €2,3 δισ. από €1,3 δισ. ένα χρόνο πριν.

Σημαντική ήταν η συμβολή της βιομηχανίας Τροφίμων-ποτών στο σύνολο της μεταποίησης το 2018, με προστιθέμενη αξία στα €3,4 δισ., ή 29% στο σύνολο της μεταποίησης. Σημειωτέον πως η βιομηχανία Τροφίμων και ποτών αποτελεί το μεγαλύτερο εργοδότη της ελληνικής μεταποίησης, με ποσοστό απασχολούμενων στο 33% του συνόλου της μεταποίησης για το 2020.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες ΙΟΒΕ