Τράπεζες

Ιωάννου: Επένδυση 12 εκατ. της Eurobank στη νεοφυή επιχειρηματικότητα


Επενδύσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη από την Eurobank για την επόμενη τριετία στο πλαίσιο του ψηφιακού της μετασχηματισμού, όπως αναφέρει σε συνέντευξη του στο περιοδικό «Startupper mag» ο Σταύρος Ιωάννου, αν.διευθύνων σύμβουλος της Eurobank.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Ιωάννου, «ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Eurobank είναι σε εξέλιξη τα τρία τελευταία χρόνια και απολαμβάνουμε ήδη τα πρώτα αποτελέσματα. "Κτίσαμε" νέες δομές, συνεχίζουμε να επενδύουμε σε νέες τεχνολογίες και στην αναδιοργάνωση παλιών υποδομών. Παράλληλα απλοποιούμε τις εσωτερικές μας διεργασίες», ενώ όπως σημειώνει σε άλλο σημείο, «σε συνεργασία με τη γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού δημιουργούμε νέα προγράμματα και πρωτοβουλίες για να εκσυγχρονίσουμε τις δεξιότητες των ανθρώπων μας, να προσελκύσουμε νέο expertise και να ενισχύσουμε την ψηφιακή αντίληψη».

Μιλώντας εκτενώς για την στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας της Eurobank μέσω και του προγράμματος egg ο κ. Ιωάννου αναφέρει ότι «η απόφασή μας να επενδύσουμε στο egg  12 εκατ. ευρώ στα έξι χρόνια λειτουργίας του, ποσό που αφορούσε κυρίως σε επένδυση σε νέες καινοτόμες ιδέες αλλά και σε επιχειρήσεις που έκαναν τα πρώτα τους βήματα στην καρδιά της οικονομικής κρίσης, έφερε μετρήσιμα αποτελέσματα με θετικό κοινωνικό πρόσημο».

 

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες Eurobank