Επιχειρήσεις

Intralot: Ετοιμάζεται για NYSE ή Nasdaq η θυγατρική στις ΗΠΑ, +7,5% η μετοχή


 Τεράστια υπεραξία θα αποκομίσει η Intralot  με την εισαγωγή της αμερικανικής θυγατρικής της (Intralot US Securities) στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ή στον Nasdaq. Η κίνηση αυτή αποτελεί άμεση προτεραιότητα  για τον όμιλο και οι προετοιμασίες για την εισαγωγή θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο, σε συνεργασία με το αμερικανικό fund Standard General, που έχει αποκτήσει περίπου το 33% της Intralot.

Η σχετική δήλωση του προέδρου της εταιρείας Σωκράτη Κόκκαλη στη ΓΣ των μετόχων της, προκάλεσε σήμερα εκρητική άνοδο της μετοχής της, που κέρδισε 7,5%  με συναλλαγές 552 χιλιάδων τεμαχίων.

Ως προς το μέγεθος της ρευστοποιήσιμης υπεραξίας που θα αποφέρει η είσοδος της Intralot US Securities σε αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, επισημαίνεται ότι η ελληνική μητρική έδωσε 121,3 εκτ. ευρώ για να πάρει πίσω το 33,23% της θυγατρικής της, το οποίο είχε παραχωρήσει προς έτους σε ομολογιούχους της. Αυτό σημαίνει ότι υπολογίζει την αξία της σε τουλάχιστον 365 εκατ. ευρώ -ποσό πολύ μεγαλύτερο από την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία που ομίλου Intalot, ο οποίος  αποτιμάται στο ΧΑ μόλις 240 εκατ. ευρώ (μετά το σημερινό +7,5% της μετοχής).

Η χρηματιστηριακή αποτίμηση της θυγατρικής στον NYSE ή στον Nasdaq θα είναι ασφαλώς υψηλότερη, αυξάνοντας αντιστοίχως την αξία της μητρικής.

Οσον αφορά την πορεία και τις προοπτικές του ομίλου στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Intralot Σωκράτης Κόκκαλης είπε στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης εργασιών στην αμερικανική αγορά. Επισήμανε επίσης ότι η θυγατρική στις ΗΠΑ εισέφερε πέρυσι τα 3/4 των ενοποιημένων  λειτουργικών κερδών του ομίλου (76 από τα 100,4 εκατ. ευρώ).

Για την μητρική Intralot που είναι εισηγμένη στο ΧΑ και η μετοχή της βρίσκεται σε καθεστώς επιτήρησης, ο κ. Κόκκαλης είπε ότι  υπάρχουν πλέον οι προϋποθέσεις για άρση της επιτήρησης, η οποία μπορεί να γίνει μετά την κατάρτιση της λογιστικής κατάστασης 9μήνου.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα