Επιχειρήσεις

Intrakat: Στόχος η κατάκτηση της 2ης θέσης στον κλάδο


Αξιοποιώντας το μεγάλο ανεκτέλεστο υπόλοιπο και δίνοντας έμφαση στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και του real estate, η Intrakat φιλοδοξεί να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στον κλάδο την επόμενη τριετία. Τον στόχο αυτό μοιράζονται η διοίκηση και οι νέοι μεγαλομέτοχοι της εταιρείας, που είναι διατεθειμένοι να εισφέρουν πρόσθετα κεφάλαια για περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών του ομίλου και για νέες επενδύσεις.

Τους βασικούς άξονες του νέου επιχειρησιακού σχεδιασμού παρουσίασε ο νέος αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλέξανδρος Εξάρχου, μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων που ενέκρινε την εκλογή νέου ΔΣ και εν συνεχεία σε δημοσιογράφους.

Η Intrakat είναι μια διαχειρίσιμη σε μέγεθος εταιρεία, βρίσκεται στην καλύτερη θέση από πλευράς ανταγωνισμού, με σημαντικό το τμήμα της ΓΑΙΑ Άνεμος. «Ο,τι πέτυχαν οι κ. Κόκκαλης και Σουρέτης, θα το αναπτύξουμε. Μπορούμε να φέρουμε ορισμένες βελτιώσεις, όχι όμως να αντικαταστήσουμε το δυναμικό. Θα στηριχτούμε στους ανθρώπους της Ιντρακάτ», πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι «η αλλαγή διοίκησης στην Ιντρακάτ δεν είναι αποτέλεσμα μετοχικής σύγκρουσης, όπως στην Ελλάκτωρ. Ο προηγούμενος μέτοχος κράτησε ένα σημαντικό ποσοστό και θα τρέξουμε την Ιντρακάτ μαζί με τον Σωκράτη Κόκκαλη».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο πώλησης του κλάδου ΑΠΕ και με δεδομένο ότι είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από την BC Partners, είπε πως δεν υπάρχει πρόθεση να μεταβιβαστεί αυτό το κομμάτι του ομίλου. Αφησε ομως ανοιχτό το ενδεχόμενο πώλησης, λέγοντας ότι «αν εμφανιστεί ενδιαφερόμενος, κάθε πρόταση θα εξεταστεί».

Η διοίκηση της εταιρείας αναφέρθηκε και στην έρευνα που διενεργεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ως προς το ενδεχόμενο να υπάρχει συντονισμένη δράση των τεσσάρων νέων μεγαλομετόχων (των εφοπλιστών Μπάκου-Καϋμενάκη, Αγγέλου και Γκότση), που απέκτησαν συνολικά το 61% της Ιντρακάτ. Σε περίπτωση συντονισμέης δράσης από τους νέους μεγαλομετόχους, θα ήταν υποχρεωμένοι να καταθέσουν δημόσια πρόταση για την εξαγορά όλων των μετοχών της εταιρείας, με τίμημα 2,95 ανά μετοχή - περίπου 32% υψηλότερο από την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή

Κατηγορηματική ήταν η διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία των Μπάκου-Καϋμενάκη με τους άλλους δύο εφοπλιστές, οι οποίοι κινήθηκαν ο καθένας μόνος του. «Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κάνει τη δουλειά της», είπε ο κ. Εξάρχου. «Εμείς δεν χάνουμε ούτε ένα λεπτό ύπνου γι αυτό το θέμα. Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, αντιμετωπίζουμε το θέμα με στωικότητα».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα