Επιχειρήσεις

Intrakat: Μπαίνει στη «μάχη» της Αττικής Οδού – Εγκρίθηκε η ΑΜΚ 100 εκατ.ευρώ


Η Intrakat εισέρχεται στον διαγωνισμό για τη νέα σύμβαση της Αττικής Οδού, συμμετέχοντας με ποσοστό 30% σε κοινοπραξία αποτελούμενη από τις εταιρείες BRISA – Auto Estradas de Protugal και Rubicone Bidco S.A. Αυτό προέκυψε ως μείζονα είδηση μετά την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων και τη κοινοποίησε προς τον Τύπο και το κοινό ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλέξανδρος Εξάρχου.

Παράλληλα οι μέτοχοι έδωσαν το «πράσινο φως» προκειμένου να προχωρήσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 100 εκατ.ευρώ. Εκτιμάται ότι η ΑΜΚ είναι εξασφαλισμένη καθώς η Winex (Μπάκος, Καϋμενάκης, Εξάρχου) με ποσοστό 31,7%, οι εφοπλιστές Ηλ. Γκότσης με 15,746% και Κ. Αγγέλου με 13,636% και η Intracom με 5,09% έχουν δηλώσει πως θα ασκήσουν τα δικαιώματά τους.

Επιπροσθέτως η WINEX Investments έχει αποσαφηνίσει πως θα ασκήσει και το δικαίωμα προεγγραφής για την απόκτηση μετοχών που τυχόν παραμείνουν αδιάθετες, επενδύοντας προς τούτο ποσό τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ

Σ’ ό,τι αφορά στη είσοδο στον διαγωνισμό που αφορά τη νέα σύμβαση της Αττικής οδού, η κοινοπραξία που θα συμμετέχει η Intrakat, με επικεφαλής την πορτογαλική εταιρεία έχει προκριθεί στη β' φάση του διαγωνισμού που τρέχει το ΤΑΙΠΕΔ . Συνολικά οκτώ είναι οι μνηστήρες που διεκδικούν την Αττική Οδό. Ενδιαφέρον για τη νέα σύμβαση, που θα έχει διάρκεια 25 ετών, εκδήλωσαν οι σημαντικότερες ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες, καθώς και ξένοι όμιλοι-funds. 

Εκτός από το σχήμα «BRISA – AUTO ESTRADAS de PORTUGAL S.A.» και «RUBICONE BIDCO S.A.», στο οποίο θα συμμετάσχει η Intrakat, οι υπόλοιπες κοινοπραξίες είναι οι ακόλουθες:

  1. ABERTIS INFRAESTRUCTURAS S.A.
  2. GRUPPO FININC – INC SpA
  3. Ένωση προσώπων αποτελούμενη από τις εταιρείες «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.» και «FS ARK HOLDCO S.a.r.l.»
  4. Ένωση προσώπων «VINCI HIGHWAYS S.A.S. – VINCI CONCESSIONS S.A.S. – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – MOBILITY PARTNER S.A.S.»
  5. Ένωση προσώπων «ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – ΑΒΑΞ Α.Ε. – ADRIAN INFRASTRUCTURE»
  6. Κοινοπραξία αποτελούμενη από τις εταιρείες «MACQUARIE ASSET MANAGEMENT MOTORWAY HOLDINGS S.AR.L.» και «FINCOP INFRASTRUCTURE LTD»
  7. Κοινοπραξία αποτελούμενη από τις εταιρείες «VAUBAN» – «DIF» – «EGIS»


 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα