Επιχειρήσεις

Intracom: Τα σχέδια για «ΚΛΜ», πώς θα αξιοποιηθεί - Δημόσια πρόταση για 100% των μετοχών


Δημόσια πρόταση για την εξαγορά όλων των σε διασπορά μετοχών της «Κλουκίνας-Λάππας» (ΚΛΜ) θα καταθέσει η Intracom, μετά την εξαγορά  του πλειοψηφικού πακέτου της εταιρείας (74,2%), το οποίο κατείχαν μέχρι τώρα η οικογένεια Λάππα και ο Λουκάς Σπεντζάρης.

Η εξαγορασθείσα εταιρεία θα συγχωνευτεί με την υπό ίδρυση Intracom Properties, που θα δώσει την επωνυμία της στο νέο σχήμα. Θα προηγηθεί απόσχιση του εμπορικού της κλάδου (αλυσίδα καταστημάτων βρεφικών ειδών Mothercare, δραστηριότητες εισαγωγών και χονδρικού εμπορίου κλπ)

Τον σχεδιασμό της  για την «Κλουκίνας-Λάππας» (ΚΛΜ) και την Intracom Properties γνωστοποίησε με ανακοίνωση της η μητρική Intracom Holdings, επιβεβαιώνοντας σχετικά δημοσιεύματα και πληροφορίες του Sofokleousin.gr

Στην ανακοίνωση της αναφέρει:

  • Η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα οδηγήσει στην απόκτηση από την Intracom συνολικού ποσοστού 74,2% στην Κ.Λ.Μ., με αποτέλεσμα να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για τη διενέργεια υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης εντός της προθεσμίας και σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας.
  • Πρόθεση της Intracom  είναι η αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Κ.Λ.Μ. σε συνέργεια με το χαρτοφυλάκιο που εισφέρει στη νέα θυγατρική της, Intracom Properties.
  • «Κλουκίνας-Λάππας» (ΚΛΜ) θα απορροφήσει την Intracom Properties και θα μετονομαστεί σε Intracom Properties.
  • Οσον αφορά την εμπορική δραστηριότητα της πώλησης παιδικών και βρεφικών ειδών (περιλαμβανομένης της εκμετάλλευσης των καταστημάτων Mothercare) της ΚΛΜ ΑΕ, στόχος είναι η αδιάλειπτη συνέχειά της.
  • Ο εμπορικός κλάδος θα αποσχισθεί και θα αποτελέσει νέα ξεχωριστή εταιρεία, θυγατρική του Ομίλου Intracom, στην οποία θα συμμετέχει η οικογένεια Λάππα
  • Η θυγατρική της «Κλουκίνας-Λάππας» ΚΛΜ ΑΤΕ που έχει στην κυριότητα της υδροηλεκτρικό πάρκο, θα μεταβιβαστεί στην οικογένεια Λάππα.
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα