ΕΥΖην

"Intimate Audrey": Έκθεση για την Audrey Hepburn στις Βρυξέλλες


Μια ενδόμυχη ματιά στη ζωή της σπουδαίας ηθοποιού Audrey Hepburn (Όντρεϊ Χέπμπορν, από προσωπικές φωτογραφίες και φορέματα, ως αντικείμενα από ταινίες και βραβεία, προσφέρει έκθεση που άνοιξε τις πύλες της στις Βρυξέλλες, με αφορμή την 90η επέτειο από τη γέννηση της πρωταγωνίστριας του Χόλιγουντ στη βελγική πρωτεύουσα.

Την έκθεση με τίτλο Intimate Audrey επιμελήθηκε ο γιος της, Σον Χεπμπορν Φέρερ και σε αυτήν παρουσιάζονται εκατοντάδες φωτογραφίες από την προσωπική και επαγγελματική ζωή της, όπως και αναμνηστικά από ταινίες, όπως το σκούτερ που χρησιμοποιήθηκε στην κλασσική ταινία του 1953 "Διακοπές στη Ρώμη", όπου η Audrey Hepburn κέρδισε το Όσκαρ α΄ γυναικείου ρόλου.

Ο Χέπμπορν Φέρερ, πατέρας του οποίου ήταν ο Αμερικανός ηθοποιός Μελ Φέρερ, σημειώνει πως ήθελε να προσφέρει μια πιο προσωπική ματιά της ζωής της Βρετανίδας ηθοποιού, η οποία αφιέρωσε τα τελευταία χρόνια της σε φιλανθρωπικό έργο, ενώ έγινε πρέσβειρα καλής θέλησης της UNICEF.

«Ζούσε μια σεμνή ζωή, μια απλή ζωή και ίσως εκεί να βρίσκεται το κλειδί γιατί παραμένει τόσο αγαπημένη σήμερα» εξήγησε ο γιος της στο Reuters.

Η Audrey Hepburn γεννήθηκε το 1929 στη συνοικία Ισέλ των Βρυξελλών, από Ολλανδή μητέρα και Βρετανό πατέρα. Κατόπιν, μετακόμισε στο Λονδίνο για να συνεχίσει τις σπουδές της στο μπαλέτο για να καταπιαστεί αργότερα με την υποκριτική και να ανέβει το 1951 στη σκηνή του Μπροουντγουέι στη Νέα Υόρκη με το έργο Gigi.

Πρωταγωνίστησε σε μια σειρά επιτυχιών της μεγάλης οθόνης όπως το "Πρόγευμα στο Τίφανις", "Ραντεβού στο Παρίσι", "Ωραία μου Κυρία". Η Χέπμπορν πέθανε το 1993 σε ηλικία 63 ετών.

«Πρόκειται για μια ασυνήθιστη έκθεση, διότι στερείται πλήρως της πλευράς του Χόλιγουντ της καριέρας της, επομένως πρόκειται για μια γυναίκα που επιστρέφει σπίτι, ξεγυμνωμένη από τον θρύλο, το είδωλο» τόνισε ο Σον Χεπμπορν Φερέρ.

Η έκθεση, στο Espace Vanderborght, θα διαρκέσει έως την 25η Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης