Επιχειρήσεις

International Life: Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις για το deal


Πληθαίνουν τα ερωτήματα για το επικείμενο κλείσιμο της συμφωνίας International Life με την Εθνική Ασφαλιστική λόγω των καθυστερήσεων που έχουν σημειωθεί. Μία μερίδα της αγοράς φέρεται να θέλει να έχει κλείσει το deal με τις υπογραφές να έχουν πέσει, και κάποιοι άλλοι να δηλώνουν ότι το deal δύσκολα θα κλείσει.

Όπως τονίζουν, η έγκριση των διαδικασιών για την μεταφορά του χαρτοφυλακίου θα περάσει από πολύ υψηλά κλιμάκια. Αφού δε, εγκριθεί η συμφωνία η Εθνική Ασφαλιστική φέρεται να υποχρεώνεται σε αυξήσεις των αποθεματικών της.

Υπάρχει και κάποια μικρότερη μερίδα που υποστηρίζει ότι η συμφωνία αναμένεται να κλείσει στα τέλη Φεβρουαρίου και η εκδοχή αυτή συνάδει με το γεγονός ότι το θέμα πέρασε χτες από την εκτελεστική επιτροπή της ΕΤΕ και αύριο αναμένεται να περάσει στο ΔΣ της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Σημειώνεται,  οι συζητήσεις για την μεταφορά του χαρτοφυλακίου ζωής της International Life στην Εθνική Ασφαλιστική έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Αύγουστο. Διεκόπησαν περί τα τέλη Σεπτεμβρίου ωστόσο ξεκίνησαν και πάλι περί τα τέλη Οκτώβρη αρχές Νοέμβρη.

Το χαρτοφυλάκιο ζωής της International Life έπρεπε να μεταφερθεί μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου που ετέθη σε εφαρμογή το καθεστώς Solvency II στον κλάδο των ασφαλειών.

Στην περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία μία επιλογή είναι να ακολουθήσει διαδικασίες run-off ακριβώς.