Διεθνή

Ινδία: Ενδιαφέρεται για περισσότερες επενδύσεις στη Σρι Λάνκα


Η Ινδία επιθυμεί να πραγματοποιήσει περισσότερες επενδύσεις στη Σρι Λάνκα, μετά από την επένδυση 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη χρονιά που διανύουμε, όπως δήλωσε στην ινδική εφημερίδα “Express” ο απεσταλμένος του Νέου Δελχί στο Κολόμπο.

“Η ιδέα είναι να ανταποκριθούμε στα αιτήματα της Σρι Λάνκα προκειμένου να τους καταστήσουμε ικανούς να αντιμετωπίσουν τη συναλλαγματική κρίση της χώρας τους,” δήλωσε ο Γκοπάλ Μπαγκλέι, Ύπατος Εκπρόσωπος της Ινδίας στη Σρι Λάνκα.

“Επιθυμούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε περισσότερες επενδύσεις στη Σρι Λάνκα επειδή αυτό θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας μεσοπρόθεσμης ικανότητας αντιμετώπισης της κρίσης στην οικονομία της χώρας, με μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.”

Σρι Λάνκα: Νέες διαδηλώσεις

Μαθητές, αλλά και άλλες κοινωνικές ομάδες στη Σρι Λάνκα προγραμματίζουν να διαδηλώσουν σήμερα κατά την αναμενόμενης προσπάθειας διεκδίκησης της προεδρίας της χώρας από τον Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε, καθώς τα μέλη του κοινοβουλίου συνεδριάζουν για να αποφασίσουν αναφορικά με τη λίστα των υποψηφίων διεκδικητών της προεδρίας.

Ο Βικρεμεσίνγκε έχει διατελέσει πρωθυπουργός έξι φορές, ενώ ανέλαβε καθήκοντα υπηρεσιακού προέδρου, μετά την κλιμάκωση της κοινωνικής αναταραχής που προκλήθηκε από την καταστροφική οικονομική κρίση, αναγκάζοντας σε παραίτηση τον πρώην πρόεδρο Γκοταμπάγια Ραγιαπάκσα που διέφυγε στη Σιγκαπούρη.

Οι διαδηλωτές, εξαγριωμένοι από τη ραγδαία αύξηση των τιμών, αλλά και από τις ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα, επιθυμούν και την αποχώρηση του Βικρεμεσίνγκε από τη διεκδίκηση της προεδρίας.

Στο μεταξύ, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Σατζίθ Πρεμαντάσα απέσυρε την υποψηφιότητά του από τη διεκδίκηση της προεδρίας της χώρας.

πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα