Πολιτική

Ημέρα κρίσης για τους Ανεξάρτητους Έλληνες


Ημέρα κρίσης για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, καθώς σήμερα θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα προκειμένου να συζητήσει το θέμα Παπαχριστόπουλου, ενώ παράλληλα θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής, σχετική με την… τύχη της ΚΟ του κόμματος.

Αναφορικά με τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κεντρικό πρόσωπο θα είναι αναμφίβολα ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Ο τελευταίος θα κληθεί να απαντήσει αν τελικώς θα παραιτηθεί και θα επιστρέψει την έδρα στο κόμμα του ή αν προτίθεται να ακολουθήσει άλλη πολιτικό οδό. Ο Πάνος Καμμένος, όπως επισημαίνουν στενοί συνεργάτες του, σκέφτεται ακόμα και το ενδεχόμενο διαγραφής του κ.Παπαχριστόπουλου.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η «γνωμοδότηση» της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής για το τι μέλλει γενέσθαι με την ΚΟ των ΑΝ.ΕΛ, στην περίπτωση που μείνει με τέσσερις βουλευτές. Αυτό θα γίνει αν ο Παπαχριστόπουλος παραιτηθεί, η έδρα του πάει στον Τέρενς Κουίκ και εκείνος αποφασίσει να την κρατήσει και να ανεξαρτητοποηθεί.

Πρόκειται, για το πιο πιθανό σενάριο, μιας και ο Τέρενς Κουίκ τα έχει «σπάσει» εδώ και καιρό με τον Πάνο Καμμένο. Στην περίπτωση αυτή, λοιπόν, η ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μένει με πέντε βουλευτές, οι 4 εκ των οποίων εκλέχθηκαν με το κόμμα και ο πέμπτος-ο Αριστείδης Φωκάς- με την Ενωση Κεντρώων.

Η 2η παράγραφος του άρθρου 15 του Κανονισμού της Βουλής προβλέπει ως κατώτατο όριο διατήρησης ΚΟ τους 5 βουλευτές, αρκεί όμως αυτοί να έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα.
 

Διαβάστε επίσης