Πολιτική

Ηλιόπουλος: Με λιγότερο από 40% πλήρως εμβολιασμένους, είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να συζητά για προνόμια


«Τη στιγμή που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων συμπολιτών μας είναι λίγο κάτω από το 40%, το να συζητάμε για προνόμια στους εμβολιασμένους δείχνει ότι είμαστε σε μία εντελώς λάθος κατεύθυνση», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ITV Ιωαννίνων.

«Η κυβέρνηση υποστήριζε ότι αρχές του καλοκαιριού θα έχουμε οικοδομήσει ένα τείχος συλλογικής ανοσίας, με τους πλήρως εμβολιασμένους στο 70%. Το γεγονός ότι έπεσε 30% έξω από τους σχεδιασμούς της, σημαίνει ότι κάποιος ευθύνεται», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Δεν γίνεται σε αυτή τη χώρα να υπάρχει μόνο ατομική ευθύνη, η οποία μάλιστα να μην αφορά ποτέ τα στελέχη της κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την εξαγγελία Μητσοτάκη για παροχή δωροκάρτας στους νέους, επανέλαβε το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στους νέους ανθρώπους «να εμβολιαστούν, παρά την προσβολή και την κοροϊδία της κυβέρνησης». «Είναι η ίδια κυβέρνηση που το φθινόπωρο έλεγε πως ο βασικός παράγοντας για την εξάπλωση του κορωνοϊού είναι η διασκέδαση των νέων ανθρώπων, τη στιγμή που σε όλη την Ευρώπη τα στοιχεία δείχνουν ότι οι βασικές εστίες υπερμετάδοσης είναι τα μέσα μεταφοράς και οι μαζικοί χώροι εργασίας. Αλλά είναι και η ίδια κυβέρνηση που έκανε τα πάντα για να διαλύσει τα δικαιώματα της νέας γενιάς, φέρνοντας νόμο που στερεί την πρόσβαση στο πανεπιστήμιο σε 25.000 μαθητές, υποχρεώνοντας τους νέους εργαζόμενους -όπως και όλους τους άλλους- να δουλεύουν απλήρωτα 10ωρα», διεμήνυσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, λέγοντας ότι «τώρα η ΝΔ επιχειρεί να ευτελίσει και την ίδια τη διαδικασία του εμβολιασμού, για να καλύψει τη δική της αποτυχία στο συγκεκριμένο πεδίο».

«Και γίνεται ακόμα χειρότερο», πρόσθεσε, «όταν στελέχη της κυβέρνησης που έκαναν πλιάτσικο στα εμβόλια -εμβολιαζόμενοι εκτός σειράς και "κλέβοντας" εμβόλια που προορίζονταν για ευπαθείς ομάδες και υγειονομικούς- κάθονταν προχθές δίπλα στον κ. Μητσοτάκη και μας μιλούσαν για κίνητρα στον εμβολιασμό».

Αναφερθείς στο πεδίο της οικονομίας, τόνισε ότι «το 2020 η Ελλάδα κατέγραψε την τρίτη χειρότερη ύφεση στην ευρωζώνη». «Όταν καταγράφεις τόσο αρνητικά δεδομένα κάποια στιγμή θα υπάρξει ανάκαμψη. Το αν αυτή η ανάκαμψη όμως θα φτάσει στους πολίτες είναι εντελώς διαφορετική ιστορία», σημείωσε ο Ν. Ηλιόπουλος. «Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε έναν πτωχευτικό νόμο που ουσιαστικά καταργεί κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας, με δεδομένο ότι αρνείται να προχωρήσει σε διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του ιδιωτικού χρέους των επιχειρήσεων -που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία- και ρύθμιση του υπολοίπου σε 120 δόσεις, με δεδομένο ότι έφερε έναν εργασιακό νόμο που κατοχυρώνει τα απλήρωτα 10ωρα και στηρίζει την εργοδοτική αυθαιρεσία και τέλος, με δεδομένο ότι φέρνει τώρα ένα νόμο που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση, τζογάροντας συντάξεις και εισφορές, ακόμα και αν δούμε ανάπτυξη το '21 και το '22 θα είναι σίγουρα μια ανάπτυξη για τους λίγους», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Σχετικά με το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για το «νέο σχολείο», επισήμανε ότι «πυρήνας του είναι η δημιουργία σχολείων διαφορετικών ταχυτήτων, οικοδομώντας έτσι φραγμούς ανάμεσα σε σχολεία για τις λαϊκές γειτονιές και σε σχολεία για τα πιο εύπορα στρώματα». «Και για να υλοποιηθεί αυτή η πολιτική, φτιάχνουν ένα πλέγμα από τιμωρητικές αξιολογήσεις και δίνουν υπερεξουσίες στους διευθυντές», πρόσθεσε.

Τέλος, όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις, σημείωσε «πως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο φόβος και η ανασφάλεια έχουν επανέλθει ως κυρίαρχα αισθήματα στην κοινωνία, ότι η διαχείριση της πανδημίας και των οικονομικών της επιπτώσεων από την κυβέρνηση είναι σε αρνητική κατεύθυνση ενώ, την ίδια στιγμή, όποτε έχουν μετρηθεί συγκεκριμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αυτές καταγράφουν πλειοψηφικά ποσοστά».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προχωρά έχοντας ως βασικό εργαλείο το πρόγραμμά του, ένα πρόγραμμα για την επόμενη μέρα, που θα δώσει δικαιοσύνη και ασφάλεια στους πολίτες, στην υγεία, στο κοινωνικό κράτος, στην εργασία -αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό, οικοδομώντας ένα ισχυρό πλαίσιο συλλογικών συμβάσεων, μειώνοντας την ανεργία», διεμήνυσε.

«Το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιήσουμε την προγραμματική μας συνδιάσκεψη, η οποία θα αποτυπώσει σε ένα κείμενο, τους βασικούς προγραμματικούς άξονες μιας νέας αριστερής, προοδευτικής διακυβέρνησης που θα λειτουργήσει προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Επομένως, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε κάθε πολιτική εξέλιξη», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα