Πολιτική

Ηλιόπουλος: Ένοχη η κυβέρνηση για την υγειονομική τραγωδία


«Το πέμπτο κύμα της πανδημίας δεν πρέπει να μας βρει με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή "Αταίριαστοι" του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Ηλιόπουλος μίλησε για «αποτυχία της κυβέρνησης να υπερασπιστεί την ασφάλεια της κοινωνίας και στο μέτωπο της πανδημίας και στο μέτωπο της ακρίβειας» και πρόσθεσε ότι «Το μόνο που απομένει για την κυβέρνηση είναι να παραιτηθεί και να φύγει".

Αναφορικά με το αίτημα για εκλογές υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ. «έχει ζυγίσει πολύ το γεγονός ότι τώρα ζητάει εκλογές -σε αντίθεση με την αντιπολίτευση του κ. Μητσοτάκη», και πρόσθεσε: «τώρα με τον πιο επίσημο τρόπο έχουμε στα χέρια μας τη μελέτη που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση άφησε συνειδητά ανοχύρωτο το ΕΣΥ… Η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα δεν δείχνει μόνο το ποσοστό της θνησιμότητας εκτός ΜΕΘ, αλλά και ότι το 38,5% των απωλειών στο διάστημα που μελετάει θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν είχε ενισχυθεί το ΕΣΥ… Την ίδια στιγμή έχουμε έναν προϋπολογισμό για την υγεία που κόβει 820 εκατ. ευρώ και με βάση τα λόγια του ίδιου του κ. Σκυλακάκη βασίζεται στο σενάριο ότι η πανδημία θα έχει τελειώσει στις αρχές του 2022».

Συνεχίζοντας την κριτική υποστήριξε ότι «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ένοχη για την υγειονομική τραγωδία». Επανέλαβε «το κάλεσμα στην κοινωνία και τις προοδευτικές δυνάμεις να ηττηθεί η πολιτική Μητσοτάκη… Η μάχη των επόμενων εκλογών είναι μια μάχη που μπορεί να κερδηθεί. Και όποιος δεν θα έχει στρατηγική συνεργασιών σε αυτές τις εκλογές απλής αναλογικής, τότε μάλλον δεν θέλει να βγει κυβέρνηση», και διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. «έχει μέτωπο με την πολιτική Μητσοτάκη».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα