Ελλάδα

Ηλιόπουλος: «Δεν είμαι περαστικός από την Αθήνα»


Την αποφασιστικότητά του να δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες στην πρωτεύουσα εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος.

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του street press περιοδικού «Η Πόλη Ζει» (ipolizei.gr), ο κ. Ηλιόπουλος επισήμανε τα προβλήματα που υπάρχουν και εξέφρασε τις επιθυμίες του για μεγάλες αλλαγές.

«Όταν έχεις μεγαλώσει και ζεις σε αυτή την πόλη, καθημερινά βλέπεις μια σειρά από προβλήματα που σε θυμώνουν και σε απογοητεύουν. Βλέπω την εγκατάλειψη σε διάφορες γωνιές της πόλης και, ειδικά, τις δυνατότητες αυτής της πόλης να πηγαίνουν χαμένες. Κάθε άνθρωπος που αγαπάει αυτή την πόλη έχει θέληση να συμβάλλει, με όποιον τρόπο μπορεί, για να αλλάξει αυτή η κατάσταση», δήλωσε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει:

«Αυτό που με ελκύει είναι η πρόκληση. Εκεί που όλοι πιστεύουν ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, να αποδεικνύει κανείς ότι υπάρχει η δυνατότητα για μεγάλες μεταβολές. Αυτή είναι και η εμπειρία που προσκομίζω από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και το Υπουργείο Εργασίας στη συζήτηση για το δήμο Αθηναίων.

»Πουθενά δεν υπάρχουν ιδανικές συνθήκες. Δική μας δουλειά είναι να τις δημιουργούμε. Και όταν αυτή η πρόκληση αφορά την πόλη μου, την πόλη που μεγάλωσα και ζω, δεν σας κρύβω ότι πεισμώνω ακόμα περισσότερο. Δεν είμαι περαστικός από την πόλη.»

Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι βασικός του στόχος είναι να πείσει τους πολίτες ότι «η Αθήνα δεν είναι μια χαμένη υπόθεση. Να αλλάξει αυτή η αίσθηση που έχουμε βιώσει όλοι σε αυτή την πόλη, ότι δεν μπορεί τίποτα να αλλάξει και ότι οι γειτονιές μας είναι καταδικασμένες στην εγκατάλειψη».

Όπως υπογράμμισε, ο ίδιος δεν είναι «περαστικός» από την Αθήνα: «Εδώ γεννήθηκα, εδώ ζω και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το καλό της πόλης και των ανθρώπων της».

Τέλος, σημείωσε ότι το ζήτημα της ουσιοεξάρτησης στους δρόμους της Αθήνας «αποτελεί προτεραιότητα»:

«Αποτελεί θέση μας εδώ και χρόνια, αλλά είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες για την άμεση εφαρμογή λύσεων, όπως οι χώροι εποπτευόμενης χρήσης, τα κέντρα ημερήσιας περίθαλψης, καθώς και η αναβάθμιση των street work και των προγραμμάτων ένταξης. Φυσικά θα συνεργαστούμε στενά με όλες τις δομές που ασχολούνται με το θέμα και θα ενισχύσουμε την πρόληψη.»