Οικονομία

Ικανοποίηση Μάρδα για την παρουσία Alibaba - τόνωση στις εξαγωγές


Θετικά είναι τα συμπεράσματα από τις επαφές των κυβερνηρητικών αξιωματούχων με επιχειρηματίες και εκπροσώπους του κινέζικου κολοσσού, Alibaba τονίζοντας πως οι συνεργασίες που θ' αναπτυχθούν θα προσφέρουν τόνωση στις εξαγωγές  προς την κινεζική αγορά και θα ενισχύσει τον τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα. Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, και ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Μάρδας χαιρετίζοντας την σχετική εκδήλωση. 

Ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι «σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού κ. Α. Τσίπρα στην Κίνα τον Ιούλιο και της συνάντησής του με τον πρόεδρο του κινεζικού ομίλου διαδικτυακών πωλήσεων Alibaba, κ. Τζακ Μα, συναντηθήκαμε χθες στο υπουργείο Εξωτερικών με ανώτατα στελέχη του κινεζικού ομίλου Alibaba και συζητήσαμε τις δυνατότητες και τις προοπτικές συνεργασίας». 

Κατά τη συνάντηση, προσθέτει, «εκφράσαμε το ενδιαφέρον μας για την προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων μέσω της πλατφόρμας της Alibaba, όπως επίσης και την προβολή της Ελλάδας ως ταξιδιωτικού προορισμού για τους Κινέζους τουρίστες. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία των ελληνικών επιχειρήσεων με την Alibaba, όπως και με άλλες παρόμοιες ηλεκτρονικές πλατφόρμες, θα συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των εξαγωγών μας προς την κινεζική αγορά και θα ενισχύσει τον τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα».