Επιχειρήσεις

Ideal: Σβήνει παλιές ζημιές για να δώσει μέρισμα - Νέο ΔΣ


"Καθαρίζει"τον ισολογισμό της από συσσωρευμένες ζημίες παρελθουσών χρήσεων και ετοιμάζεται για διανομή μερισμάτων η Ideal, που έχει επιστρέψει σε τροχιά αυξανόμενης κερδοφορίας μετά τις εξαγορές εταιρειών τροφίμων-ποτών και ειδών συσκευασίας.

Στη χθεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας αποφασίστηκε να γίνει συμψηφισμός συσσωρευμένων ζημιών 87,8 εκατ. ευρώ με αποθεματικά και να τεθεί σε εφαρμογή νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών - με την εκτίμηση ότι αποτελεί  τον καλύτερο τρόπο αξιοποίησης των διαθεσίμων του ομίλου.

Επισημαίνεται ότι μετά τη διανομή των μετοχών που κατείχε το Virtus SE Fund, μεγαλομέτοχοι της Ideal είναι  οι Τράπεζα Πειραιώς, Χάρης Δαυίδ, Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, Πάνος Γερμανός (Olympia Group), Βασίλης Κάτσος (VNK Capital).

Λαμβάνοντας υπόψη τις αλλαγές που επήλθαν στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας μετά τη διάλυση του Virtus SE Fund (το οποίο κατείχε 35,1% των μετοχών της Ideal  και τις μοίρασε στους μεριδιούχους του), η ΓΣ αποφάσισε επίσης την εκλογή νέου ΔΣ.

 Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούν οι:

 1. Λάμπρος Παπακωνσταντίνου

2. Παναγιώτης Βασιλειάδης

3. Σάββας Ασημιάδης

4. Eλένη Τζάκου

5. Μαρίνα Εφραίμογλου

6. Αναστασία Δρίτσα

7. Γεώργιος Διάκαρης

8. Ιωάννης Αρτινός

9. Παναγιώτης Κανελλόπουλος

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα