Τουρισμός

Icehotel: "Όνειρο Θερινής Νυκτός", η σουίτα που σχεδίασαν ο πρίγκιπας Carl Philip Bernadotte και ο Oscar Kylberg


Το εμβληματικό Icehotel 365 στη βόρεια Σουηδία υποδέχεται φέτος τους επισκέπτες με μια απόκοσμη σουίτα:

Η σουίτα «Όνειρο Θερινής Νυκτός», σχεδιασμένη από τον πρίγκιπα Carl Philip Bernadotte και τον Oscar Kylberg κέρδισε το βραβείο, συναγωνιζόμενη τα καταλύματα που σχεδίασαν οι 32 καλλιτέχνες, οι οποίοι ταξίδεψαν από όλον τον κόσμο στο Jukkasjärvi, που βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα βορείως του Αρκτικού Κύκλου.

Σε συνεργασία με το ξενοδοχείο, οι Carl Philip Bernadotte και Oscar Kylberg εισήγαγαν για πρώτη φορά στην ιστορία του Icehotel 365 λουλούδια και φυτά στη σύνθεση από χιόνι και πάγο.

Οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν άνθινα στοιχεία τα οποία διεισδύουν στα έπιπλα από πάγο γύρω από το κρεβάτι και μια λάμπα οροφής σε μορφή γιρλάντας.

Icehotel

Τα πάντα στη σουίτα φέρνουν στο νου το μεσοκαλόκαιρο, μια από τις πιο αγαπημένες περιόδους για τους Σουηδούς.

«Αναφερόμενοι έμμεσα στο μεσοκαλόκαιρο, δημιουργήσαμε μια στιγμή που πάγωσε στον χρόνο, της οποίας την εμπειρία θα βιώσουν οι επισκέπτες» είπαν οι σχεδιαστές (https://www.instagram.com/p/CW-rWuPMhwa/ ).

Ιδιαιτέρως, το σχεδιαστικό δίδυμο ήθελε να υλοποιήσει μια ιδέα «στην οποία υπάρχει η σουηδική χλωρίδα, καθιστώντας την διαθέσιμη όλο τον χρόνο με τη βοήθεια του πάγου, της ίδιας της φύσης την τεχνολογία διατήρησης».

Επιπλέον, οι Bernadotte και Kylberg ετοίμασαν ένα soundtrack με μέλισσες που βομβούν, ανέμους που σφυρίζουν και μελωδίες με βιολί.

Σε συνδυασμό με επιλεγμένο φωτισμό, το ηχοτοπίο ενισχύει τη μοναδική εμπειρία αυτής της μυστηριώδους νύχτας του μεσοκαλόκαιρου στο ξενοδοχείο.

Μέρος των εσόδων από τη σουίτα θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Icehotel
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις