ΕΥΖην

Ιαπωνία: Σχέδιο διάσωσης του Μουσείου Ghibli


Η ιαπωνική πόλη Μιτάκα ανακοίνωσε σχέδια στήριξης του Μουσείου Ghibli (Γκίμπλι), το οποίο είναι αντιμέτωπο με οικονομικά προβλήματα από τότε που η πανδημία έκλεισε τις πύλες του πέρυσι.

To Mουσείο παρουσιάζει το έργο του ιαπωνικού στούντιο ψυχαγωγίας Studio Ghibli και είναι αφιερωμένο στην τέχνη και την τεχνική του animation.

Το Μουσείο σχεδίασε ο ίδιος ο θρυλικός ιδρυτής και σκηνοθέτης ταινιών του Studio Ghibli, Χαγιάο Μιγιαζάκι χρησιμοποιώντας storyboards παρόμοια με αυτά, με τα οποία δημιουργεί τις animation ταινίες του.

Μια νέα αναφορά του δημοτικού συμβουλίου της Μιτάκα επισημαίνει ότι επιδιώκεται η συγκέντρωση 10 εκατομμυρίων γεν (91.652 δολ.) για να στηριχθούν έργα επισκευής και ανακαίνισης του Μουσείου.

Σύμφωνα με την αναφορά, παρ’ όλο που το Μουσείο είναι ανοιχτό για το κοινό, η περιορισμένη προσέλευση και οι περιορισμοί του κορονοϊού καθιστούν αμφίβολη την επιβίωσή του.

Το δημοτικό συμβούλιο ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει το «σύστημα φορολόγησης» της ιαπωνικής κυβέρνησης, βάσει του οποίου οι πολίτες αστικών περιοχών μπορούν να δωρίσουν σε οποιαδήποτε περιφερειακή περιοχή της χώρας με αντάλλαγμα αγαθά που προέρχονται από αυτήν την περιοχή.

Ο δήμος Μιτάκα θα χρησιμοποιήσει τον χαρακτήρα «Poki» - που σχεδίασε ο Χαγιάο Μιγιαζάκι για την πόλη όταν εγκαινιάστηκε το Μουσείο το 2001 – σε είδη που θα διατεθούν σε άτομα που θα κάνουν δωρεές από τα τέλη Ιουνίου.

Οι δωρητές θα αποκτήσουν έτσι προϊόντα περιορισμένης έκδοσης Ghibli και θα διασφαλίσουν ότι το Μουσείο θα συνεχίσει να φέρνει χαρά σε όσους το επισκέπτονται τα επόμενα χρόνια.

Το Studio Ghibli κυκλοφόρησε την πρώτη του ταινία μετά από επτά χρόνια. Σκηνοθετημένη από τον γιο του Χαγιάο Μιγιαζάκι, Γκόρο Μιγιαζάκι η ταινία «Earwig and the Witch» είναι animation μεγάλου μήκους με στοιχεία CGI.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα